Gigacaloria rămâne „la promoţie” şi în Făgăraş: 252 de lei

Gigacaloria rămâne „la promoţie” şi în Făgăraş: 252 de lei

Gigacalorie, calorifer, cetPreţul gigacaloriei nu se va majora, deocamdată, nici la Făgăraş, chiar dacă de la 1 iulie preţul gazului a fost majorat cu 8%. De regulă o astfel de scumpire atrăgea după ea şi scumpirea gigacaloriei, încă conducerea societăţii Ecoterm spune că nu va aplica o majorare cel puţin până în toamnă. Asta pentru că de la 1 octombrie acest an se anunţă o nouă scumpire a gazului metan cu 2%, iar abia atunci furnizorul va lua o decizie finală dacă va scumpi sau nu şi gigacaloria.

În prezent, costul total de producţie a unei gigacalorii este de 302 lei. Din această sumă populaţia plăteşte 252 de lei, restul sumei fiind subvenţionată din bugetul Primăriei Făgăraş. Aşadar, administraţia locală subvenţionează 16,5% din gigacalorie.

Alte articole:   Alina Şorodoc a revenit la ACS Transilvania

Subvenţia este strict din bugetul municipalităţii făgărăşene, pentru că a fost suspendată Ordonanţa Guvernului 36/2006 care prevedea că o parte din subvenţie este achitată din bugetul central şi o parte din bugetul local, după cum a precizat directorul Ecoterm, Marius Tişcă. Şi la Braşov conducerea Tetkron a anunţat că preţul gigacaloriei va rămâne neschimbat, respectiv de 171 de lei

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate