Gigacaloria nu se scumpeşte la Braşov, chiar dacă preţul gazului deja s-a majorat

Gigacaloria nu se scumpeşte la Braşov, chiar dacă preţul gazului deja s-a majorat

44549_2_caloriferPreţul energiei termice livrate de Tetkron consumatorilor din Braşov nu va creşte, chiar dacă preţul gazelor naturale utilizate drept combustibil pentru producţia căldurii a fost majorat deja cu 8% de la 1 iulie, a precizat viceprimarul Răzvan Popa.

„Preţul gigacaloriei va rămâne de 171 de lei, fiindcă acesta este unul dintre avantajele sistemului de cogenerare. Chiar dacă se foloseşte tot gazul metan pentru producerea agentului termic, se compensează prin faptul că se produce şi energie electrică”, a asigurat viceprimarul. Alegerea celor care au rămas în sistem pare a fi una dintre cele mai bune, mai ales că, în octombrie se va aplica o nouă majorare de 2%, conform calendarului de liberalizare a pieţei de gaze, asumat de Guvern prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional.

Alte articole:   Nicu Alifantis, Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru la Festivalul Național de Folk „Vama de la munte”. Programul evenimentului

Cât va costa încălzirea la iarnă pentru abonaţii Tetkron

„Am făcut investiţii în sistemul de termoficare tocmai pentru a reduce preţurile, astfel ca să putem păstra un preţ bun pentru braşoveni. Chiar şi în multe ţări din Europa s-a dovedit că sistemul centralizat este una dintre cele mai eficiente metode de încălzire”, a explicat Răzvan Popa. După estimările făcute de reprezentanţii Tetkron, ţinând cont că preţul gigacaloriei rămâne la fel, media facturii de încălzire la iarnă pentru o garsonieră branşată la sistemul centralizat va fi de 100 de lei, pentru un apartament cu două camere de 205 lei, pentru unul cu trei camere, de 250 de lei, iar la patru camere factura luna se va învârti în jurul sumei de 330 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate