Cod galben de ninsori, viscol și inundații

Cod galben de ninsori, viscol și inundații

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare cod galben de ninsori şi viscol în Brașov și alte 13 judeţe, valabil până sâmbătă la ora 13.00.

Potrivit meteorologilor, în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.

De asemenea, meteorologii au transmis o informare de ploi, ninsori la munte şi vânt puternic, pentru majoritatea zonelor ţării, începând de vineri, de la ora 21.00, şi până sîmbătă la ora 18.00. În acest interval, în Transilvania şi Maramureş, precum şi la munte, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Izolat se va semnala polei.

Alte articole:   69 cabinete de medicină de familie din judeţul Braşov, modernizate prin PNRR

În același timp hidrologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de inundații valabil pentru bazine hidrografice din 14 județe, până duminică la ora 10.00, informează News.ro.

Avertizarea este valabilă pentru râurile din bazinele hidrografice: afluenții de stânga ai Oltului (județele: Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu), râurile mici din bazinele superioare ale Argeșului și Dâmboviței (județele: Argeș și Dâmbovița), Ialomița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Prahova – bazin superior și afluenți (județele: Dâmbovița și Prahova), Buzău – bazin superior (județele: Brașov, Covasna și Buzău), Putna – bazin superior și afluenți (județul Vrancea).

„Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Dâmbovița, Prahova și Brașov”, anunță hidrologii.

Aceştia precizează faptul că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai râurilor menţionate.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate