FOTO Două noi case de tip familial, la Codlea

FOTO Două noi case de tip familial, la Codlea

Două case familiale au fost finalizate în Codlea, prin Fundația Hope and Homes for Children.

Două case de tip familial pentru copii cu handicap sever, au fost construite la Codlea, prin Fundația Hope and Homes for Children, în sprijinul dezinstituționalizării.

Casele familiale din Codlea sunt construite în beneficiul a 20 de copii cu nevoi speciale severe care provin din centrul Centrul de Plasament pentru copilul cu handicap sever „Speranţa” – Complex de Servicii Măgura Codlea.

Centrul se va închide, odată cu mutarea copiilor în noile lor case.

Cele 2 case sunt construite în parteneriat cu autoritățile locale și județene, pe un teren de peste 3000 de metri pătrați pus la dispoziție de Primăria Municipiului Codlea, urmând ca racordarea caselor la utilități să fie făcută de CJ Brașov, iar copiii să fie mutați de către DGASPC Braşov.

Alte articole:   Harta RCA: Cele mai ieftine asigurări pe județe. 3 firme au cele mai bune preţuri

Investiția totală în cele două case familiale, a căror construcție a demarat în februarie 2023, este de 480.000 euro, fondurile fiind puse la dispoziție de LPP România și Fundația Carl von Linde. Casele au fost construite pe un teren de 3.065 m2, pus la dispoziție de Primăria Codlea.

Consiliul Județean Brașov și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov au sprijinit proiectul și se ocupă acum de racordarea caselor la utilități, precum și de mutarea copiilor în noul lor „acasă”.

Casele, construite pentru copii cu nevoi speciale severe

Casele le sunt destinate copiilor cu nevoi speciale severe și oferă un spațiu generos, pentru ca ei să aibă acces la toate facilitățile de care au nevoie. Este important ca mediul în care trăiesc să fie adaptat nevoilor lor specifice, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții lor.

Alte articole:   Începe simularea Evaluării Naționale 2025 a absolvenților de clasa a VIII-a

Construite pe un singur nivel, casele au holuri largi și câte 5 dormitoare, pentru a permite găzduirea a doi copii în fiecare cameră.

Copiii vor fi îngrijiți de personal specializat (medici, asistenți medicali, educatori, îngrijitori și psihologi), asigurat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

„Suntem mândri că putem asigura prin contribuția noastră un cămin sigur pentru acești copii, în care să fie îngrijiți corespunzător și în care să simtă bucuria de a avea, în sfârșit, locul și casa lor”, afirmă Adina Netedu, Deputy Country Manager LPP România.

Până în prezent asociaţia a dezvoltat 125 de case familiale, cu peste 7.200 de copii scoşi din orfelinate şi 1.900 reintegraţi în familia naturală sau extinsă.

Alte articole:   Băncile iar ne iau cu japca banii, daca retragem bani de la ATM-uri

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Distribuie dacă îți place!

De top în Brașov