Firesc: Răzvan Popa nu mai este liderul PSD în Consiliul Local Braşov

După cum anticipam, în PSD Braşov au început să se tranşeze chestiunile interne. Una dintre măsurile luate de actuala conducere a social-democraţilor braşoveni, laşedinţa de aseară,  a fost schimbarea lui Răzvan Popa din funcţia de lider al grupului de consilieri locali ai PSD. El a fost înlocuit cu Lucian Pătraşcu.

Răzvan Popa a obţinut un scor cu mult sub cel al partidului la alegerile lcoale, în ceea ce priveşte candidatura la postul de primar al Braşovului.

În cealaltă tabără din PSD Braşov, fostul preşedinte al fililalei, deputatul Constantin Niţă, a publicat ieri pe blogul personal un atac la adresa liderului interimar al filialei, Marius Dunca, în pofida celui mai bun rezultat obţinut de PSD la alegeri după 1989.

Alte articole:   În cadrul Zilelor Cristianului va avea loc întâlnirea anuală „Neustadt in Europa”

„De la început vreau să subliniez că acest rezultat este cel mai bun de până acum pentru PSD, ca partid. Să nu uităm însă că, și în 2012, PSD Brașov a avut 6 parlamentari, un ministru și mai mulți secretari de stat în guvernul format. Același lucru sper să reușească actualul președinte al partidului și în noul guvern. De asemenea, dacă vrem să fim corecți până la capăt trebuie să recunoaștem că rezultatul PSD rămâne la Brașov cu aproape 10 procente sub scorul național, la fel cum a fost întotdeauna. Îmi doresc ca acest procent să se mărească sau, cel puțin, să se conserve în perioada următoare. Prin urmare, mi se pare corect ca felicitările pentru rezultatul de la Brașov să meargă, în primul rând, către primari și către oamenii din structura de bază a partidului. Nici cele 2 procente notorietate/încredere în județul Brașov ale președintelui Dunca și nici „munca” lui de 3 luni la conducere nu au dus partidul la 37% în aceste alegeri. Marius Dunca este un politician care a fost întotdeauna numit, pe diverse poziții și liste. Va trebui, la un moment dat, să și demonstreze singur!”, scrie Niţă.

Alte articole:   Patru ateliere de animaţie stop-motion la Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan

Fostul peşedinte al PSD Braşov pretinde că pentru el mizele politice s-au încheiat, dar acest lucru nu înseamnă că nu îi mai pasă de partidul pe care l-a condus 20 ani și de oamenii care i-ar fi fost alături.

„Am crezut și încă mai cred că tinerii sunt șansa României. Dovadă – echipa tânără pe care am lăsat-o la PSD Brașov. Faptul că l-am susținut și l-am promovat pe Marius Dunca în ultimii ani, nu mă împiedică să trec cu vederea lipsa acestuia de caracter sau dorința de putere absolută pe care o manifestă de când este președinte. Îmi doresc sincer ca președintele intermiar Dunca să își revizuiască abordarea față de colegi și să conștientizeze că echipa este cea care contează, iar oamenii vin voluntar la partid. Cultul liderului absolut sau epurările politice erau pe vremea comunismului. Și sperăm cu toții că acele vremuri au trecut!”, încheie Constantin Niță postarea pe blog.

Alte articole:   Compania Apa Braşov: Restricţii de apă în trei localităţi din judeţ

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate