Festivalul de Teatru Maghiar, la Brașov

Festivalul de Teatru Maghiar, la Brașov

În perioada 26-29 octombrie, se va desfășura prima ediţie a Festivalului de Teatru Maghiar, care va avea loc la Teatrul „Sică Alexandrescu”.

Festivalul aduce la Braşov patru spectacole de teatru, atât piese contemporane, cât şi clasice, susținute de trupe din Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc, Oradea şi Gheorgheni. Două dintre spectacole vor avea subtitrare în limba română.

De asemenea, agenda evenimentului va include şi o expoziţie.

Potrivit reprezentanților Comisiei de Cultură din Consiliul Local, Braşovul stă foarte bine la cultură, iar în ultimii doi ani s-au dublat sumele investite, deci s-au înmulţit evenimentele.

În plus, s-a investit în infrastructura culturală, dar pe anumite zone mai trebuie dezvoltat, iar un astfel de eveniment este foarte important.

Din păcate, Braşovul este singurul oraş mare din Transilvania care nu are nicio entitate culturală în limba maghiară, deşi are o comunitate importantă. Sperăm ca pe viitor să schimbăm câte ceva din acest punct de vedere“, a declarat consilierul local Toro Tamas, membru al Comisiei de Cultură din CL Braşov.  

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate