Festival interetnic „7 Sate“ la Săcele

Festival interetnic „7 Sate“ la Săcele

infratire sacele edinet3Primăria Municipiului Săcele, în parteneriat cu Asociaţia Cultural-Sportivă Izvorul şi Asociația HMIK, organizează în ziua de 31 august 2013, începând cu ora 13.00, Festivalul Interetnic  7 Sate, derulat în cadrul proiectului cultural cu același nume, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Festivalul, care se va desfășura în Săcele, pe strada Al. I. Lapedatu, reprezintă primul eveniment cultural comun al celor trei etnii care alcătuiesc comunitatea locală: românii (mocanii), maghiarii (ceangăii) și romii.

Programul evenimentului include: dansuri și cântece tradiționale cu participarea unor artiști și formații locale, aparținând comunităților română, maghiară și romă, prezentarea de obiceiuri și tradiții proprii celor trei comunități entice locale, prezentare de costume populare mocănești, ceangăiești și rome.

Alte articole:   Guvernul a aprobat înființarea unui hub financiar la nivelul Ministerului Finanțelor

De asemenea, vor avea loc demonstrații meșteșugărești: țesături și broderie, pictură pe lemn și sticlă, sculptură în lemn, ouă încondeiate, accesorii pentru costume populare, atelier de păpuși, dar și demonstrații culinare: bulz și plăcinte mocănești, turtă dulce, tocană de cartofi ceangăiască.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate