Expoziție la Centrul Multicultural al Universității Transilvania

Expoziție la Centrul Multicultural al Universității Transilvania

Între 2 și 25 noiembrie, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov vă invită la o nouă expoziție. Intitulată Round Trip, expoziția va prezenta lucrări ale grupului artistic KREIS din Nürnberg și va fi deschisă oficial vineri, 2 noiembrie, de la ora 19:00.

În pregătirea expoziției, șase artiști din grupul Kreis vor petrece o săptămână în Brașov, unde vor realiza lucrări de artă în spațiul galeriei noastre și vor susține workshop-uri. Astfel, între 30 octombrie și 1 noiembrie, Centrul Multicultural va găzdui mai multe evenimente care să le permită artiștilor și celor interesați de artă să se întâlnească pentru discuții și ateliere.

Începând din această seară, de la ora 18:00, unul dintre artiștii invitați, alături de unul sau doi artiști din Brașov, își vor prezenta lucrările.  Proiectul vizează consolidarea relațiilor dintre artiștii din Nürnberg și cei din Brașov și a schimburilor artistice și culturale între cele două orașe, oferind totodată o imagine asupra artei contemporane din România în vederea organizării unei expoziții viitoare în galeria grupului KREIS.

Alte articole:   Titularizare: Primele rezultate la proba scrisă a examenului vor fi afişate astăzi

KREIS este unul dintre cele mai importante și influente grupuri artistice din Nürnberg. Fondat în 1947, tocmai a împlinit 70 de ani de activitate. Din 2000, grupul administrează galeria cu același nume din Muzeul Național German și și-a intensificat activitatea atât în Germania, cât și în alte țări europene.

Dacă la origine își propunea să sporească posibilitățile de expunere ale artiștilor de după cel de-al Doilea Război Mondial, KREIS se concentrează astăzi pe promovarea artiștilor din Nürnberg și pe întărirea relațiilor lor cu comunitatea artistică europeană. Componența grupului este una eterogenă și nu este dictată de un program artistic stabil. Flexibilitatea demersurilor creative ale celor 30 de membri îi permite grupului să fie în permanență la curent cu cele mai provocatoare dezbateri din arta contemporană.

Alte articole:   Intervenție de succes a polițiștilor brașoveni (VIDEO)

Proiectul este susținut de Departamentul pentru Relații Internaționale al Primăriei Nürnberg și de Primăria Municipiului Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate