Exerciţiu ISU: explozie la Tohan SA Zărneşti

parc industrial _tohanInspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov organizează joi, 26 mai, începând cu ora 1100, în Zărnesti, la S.C. TOHAN S.A. un exerciţiu privind gestionarea unei situații de urgență generată de o explozie urmată de un incendiu, provocând efecte negative atât pe amplasament cât şi în afara acestuia , în zona Grupului Şcolar Industrial Zărneşti.

„Scenariul exercițiului prevede acțiunea pompierilor brașoveni pentru salvarea persoanelor surprinse în clădire, acordarea primul ajutor medical persoanelor rănite și lichidarea incendiilor izbucnite la laboratorul S.C. Tohan S.A.  şi la corpul B al Grupului Şcolar Industrial Zărneşti, cât şi evacuarea persoanelor din cele doua zone afectate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, cpt. Ciprian Sfreja.

În cadrul aplicației se va urmări modul de acțiune al salvatorilor, testarea procedurilor de intervenție, creşterea capacităţii operaţionale, precum şi modul de acţiune, pentru evacuarea persoanelor aflate în clădire şi stingerea incendiului, de către personalul desemnat pe linia prevenirii şi stingerii incendiilor.

 

Distribuie dacă îți place!