EXCLUSIV Ștrandul din Noua și parcarea mare din Poiana Brașov, câștigate de Primărie. Avocatul angajat de Scripcaru, ignorat de Coliban

EXCLUSIV Ștrandul din Noua și parcarea mare din Poiana Brașov, câștigate de Primărie. Avocatul angajat de Scripcaru, ignorat de Coliban

Aducem noi informații în exclusivitate pentru brașoveni. Emisiunea „Culisele Zilei cu Sebastian Dan” l-a avut ca invitat pe avocatul Adrian Rusu, cel care a fost angajat de fostul primar George Scripcaru pe bani puțini, comparativ cu sumele exorbitante aruncate de Allen Coliban pentru avocați de fițe „specializați” în pierderea proceselor.

Pentru cei care nu știu, Adrian Rusu (A.R.) este cel care a adus înapoi comunității Cetățuia Brașovului, de pe Dealul Straja, dar și Restaurantul Cerbul Carpatin, fosta Casa Hirscher –  casa negustorilor, donată comunității de Appolonia Hirscher.

Invitatul emisiunii moderate de Sebastian Dan (S.D.) a făcut dezvăluiri incredibile în privința volumului de muncă pentru recuperarea acestor monumente istorice al brașovenilor, dar și despre cum se făcea administrație în „epoca Scripcaru”, când echipe de lucru multi instituționale, cu experți în drept din afara Primăriei, dar și cu funcționari publici, se întâlneau periodic pentru astfel de probleme, și actuala administrație condusă de Allen Coliban și „specialiștii” USR, care nici măcar nu îl țin de vorbă când a venit să le prezinte ce rezultate remarcabile a obținut în procese de maxim interes pentru comunitate!

Alte articole:   ANM: Vremea se schimbă radical de mâine. Ploi însemnate cantitativ în întreaga ţară

Ștrandul din Noua, recâștigat în instanță!

„Parcul Ștrand din Noua are și el o istorie foarte frumoasă. Istoric, a fost deținut de familia Czell, care a fost proprietara fabricii de bere (din Noua – n.r.). A fost prima zonă de loisir, cu zonă de înot și călărie din partea asta de Europa. Și am reușit, printr-o hotărâre în primă instanță, am readus în patrimoniu și terenul și construcțiile cu destinație de ștrand”, a dezvăluit Adrian Rusu.

S.D.: Acele ședințe periodice când s-au terminat?

A.R.: Eu n-am mai participat la ședințe periodice, începând cu… După… Din toamna anului 2021 nu am mai fost invitat la niciuna de asemenea ședințe. Și nu știu să se fi ținut. Nici măcar informări. Mă ceream. Alo, nu mă primiți să vă spun ce se întâmplă cu Cetatea voastră, că nu e a mea. Cu Cerbul (Carpatin – n.a.) vostru, că nu e al meu. Cu ștrandul vostru, că nu e al meu. Cu pădurile voastre, că nu sunt ale mele. Mă primiți să vă spun? (…)

S.D.: Și Primăria, spuneți că nu v-a chemat să vă…

Alte articole:   Încep lucrările de refacere a DJ 106B Vulcan – Holbav

A.R.: Da nimeni, da. Acum… Mi-a zis nevastă-mea, când am venit (la emisiune – n.r.): Ai grijă ce vorbești, că ești gură spartă. Eu am frustrările mele personale, dar nu e cazul să vi le spun aici. E dureros când muncești pentru ei și nu te întreabă nimeni, nici dacă exiști. Și când transmiți rezultatul, nu ți se întoarce nici măcar…

S.D.: Nici măcar o strângere de mâna…

A.R.Nu răspunde la telefon… (mesaj – n.r.) trimis pe WhatsApp, nici măcar bifa aia albastră nu o vezi, că te-o băga cineva în seamă. Nu sunt ale mele. Eu n-am muncit pentru mine. Ștrandul și Cerbul Carpatin au fost pornite cam în același timp, 2018.

Vă mai dau un obiectiv important. Parcarea mare din Poiana Brașov

Parcarea mare din Poiana Brașov fost revendicată. Sunem convinți că foarte puțini brașoveni știu că această parcare a fost revendicată de foștii proprietari.

Alte articole:   Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! „Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin!”

A.R. O familie de cetățeni din Israel, istoric dovedită că sunt proprietarii. Am reușit să triumfăm împotriva acelei revendicări și să aducem parcarea în patrimoniul municipiului Brașov, cu titlu. Deci, e un succes. A fost cel mai vechi dosar, pe care l-am încheiat anul trecut, din 2010.

S.D.: Și cât a costat?

A.R.: … 2.500 de lei plus TVA-ul de atunci, era 24%. (Atât – n.r.) Din 2010. A fost cel mai vechi dosar de factura asta, pe care l-am închis… 2010… Nu mai stiu cine era primar. Nu mai conteaza. Deci, din 2010. (Dosarul cu – n.r.) Parcarea l-am închis cu succes.

Întreaga emisiune o puteți urmări mai jos:

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!