EXCLUSIV! Corona Brașov declanșează scandalul în handbalul românesc: grave acuzații de blat!

EXCLUSIV! Corona Brașov declanșează scandalul în handbalul românesc: grave acuzații de blat!

Clubul Brașovului, condus de o șleahtă de mercenari de la București, angajați și impuși de nepriceputul primar Allen Coliban se află în mijlocul unui imens scandal. Modul în care echipa de handbal s-a salvat… miraculos în ultima etapă, printr-o victorie dubioasă (rezultat final 38-34, 16-23 la pauză pentru oaspete, 22-11 la finalul reprizei a 2-a pentru gazde) în meciul de pe propriul teren, din Sala Sporturilor, cu SCM Râmnicu Vâlcea și reacțiile din spațiul public au declanșat o anchetă la nivelul Federației Române de Handbal (FRH).

Publicația Sport Exclusiv a titrat: „Corona Brașov salvată de BLATUL cu SCM Rm. Vâlcea”! „SCM Rm. Vâlcea pierde rușinos în ultima etapă pe terenul echipei Corona Brașov. La pauză conduce Vâlcea la 7 goluri diferență, la final câștigă Brașovul la 4 goluri diferență, iar când mergem în cupele europene pierdem la scor!”, este prefața cronicii partidei de la Brașov.

Spicuim dintre gravele acuzații ce i se aduc grupării sportive cu cel mai mare buget din România (10 milioane de euro!) dintre toate cluburile municipale susținute de către Consiliile Locale din banii de la bugetul local:

Corona Brașov a primit CADOU punctele de la SCM Rm. Vâlcea, care s-a dat pierzătoare în ultima etapă… Rușine pentru blatul pe față! Șmecheriile au făcut ca acest club să revină în primul eșalon! Multe jucătoare au rămas neplătite, fostul antrenor al Brașovului neplătit, bine că se alocă bani de la aceeași primărie doar că numele clubului diferă.

Suporterii din Râmnicu Vălcea fac scandal

Grupați în Asociația Liga Suporterilor Vâlceni, fanii din Zăvoi au lansat comentarii furibunde pe pagina lor de Facebook la adresa SCM-ului și Coronei.

Daniel Pascu scrie: „Templul handbalului românesc s-a transformat în templul blaturilor ordinare din handbalul românesc! Rușine Vâlcea, rușine Rapid! Nu uitați: handbalul se joacă pe teren, nu în culise! Nu jucătoarele străine trag în jos handbalul românesc, ci aceste caractere murdare și infecte care hotărăsc totul în culise!”. Costin Ducu a comentat: „Niciodată nu credeam că se pot întâmpla unele evenimente care nu au treaba cu handbalul!”.

PetruFanHandbal a răbufnit: „Final de sezon cu iz de audieri la DNA!”. Petre Adrian Belivac a scris: „Dragi suporteri cum doriți ca sportul handbalul feminin sa facă excepție de la aceasta conduita impusa ???”.

Începe ancheta: Comisia de Disciplină a fost sesizată

Secretarul general al FRH, Nicolae Luca a declanșat ancheta, sesizând Comisia de Disciplină a forului național. În vizor este și un alt meci din ultima etapă a Ligii Naționale de handbal senioare, competiție transformată, se pare, din Liga Florilor în Liga Blaturilor. Este vorba de jocul Rapid București – Măgura Cisnădie, scor final 32-32, la pauză 16-16.

„Vă solicit să dispuneți efectuarea investigațiilor și cercetărilor necesare, în conformitate cu prevederile Regulamentului Disciplinar al FRH pentru sezonul competițional 2023-2024 și să stabiliți pe baza probelor administrate, dacă faptele celor patru echipe mentionate în cuprinsul prezentei sesizări reprezintă abatere disciplinară, iar în cazul în care veți constata încălcarea prevederilor regulamentare și statutare ale FRH, vă solicit să aplicați măsurile disciplinare care se impun”, a scris în sesizare secretarul federației.

Revenim cu amănunte!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate