EXCLUSIV Afacerea „Condorul“: Fostul prefect Gonțea și patronul ICCO – achitați!

EXCLUSIV Afacerea „Condorul“: Fostul prefect Gonțea și patronul ICCO – achitați!
Ion Gonţea

Ion Gonţea

În perioada 1995-2001 au fost vandute in Brasov catre magistrati, politisti, oameni politici, afaceristi sau ziaristi peste 6 .000 de spatii imobiliare de catre RIAL Brasov, societate aflata in subordinea Consiliului Local, la pretul de piata a acestora din… 1989.

Aceasta afacere a prejudiciat comunitatea locala, dar si statul roman, conform conducerii de atunci a Directiei Finantelor a Primariei Brasov, a Corpului de Control al Guvernului, condus de Adrian Nastase, dar si a fostului primar Ioan Ghise, actualmente senator PNL, cu peste 1 miliard de dolari.

Printre beneficiari, atunci s-a numarat si societatea ,,Condor”. Aceasta era condusa la vremea respectiva de catre Nicolae Dogar, fost consilier local PSD in mandatul 2000-2004, si Traian Popelea. Cei doi s-au ocupat de privatizarea spatiilor alimentare din Brasov care au aparinut fostului ICRAL.

Alte articole:   În primele trei luni ale lui 2024, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 2,4% faţă de primele trei luni ale anului trecut

De punerea „in legalitate” a modului in care s-au vandut mai multe spatii sau terenuri comerciale aflate in patrimoniul firmei s-a ocupat, printre altii, notarul si fostul deputat și prefect PDL Ion Gonţea.

Ion Gontea, dar si alte 11 persoane au fost acuzate, dupa privatizarea societatii brasovene Condor SA, fosta ICS Alimentara, pentru mai multe infractiuni economice.

Curtea de Apel Iași s-a pronunțat zilele trecute în acest dosar, achitându-i pe Ion Gonțea, dar și pe patronul ICCO, Călin Costan. Gonțea era acuzat de „favorizarea infractorului” şi „fals intelectual”. Costan era judecat pentru „complicitate la fals intelectual” și „favorizarea infractorului“.

În schimb, fostul consililer local Nicolae Dogar a fost condamnat definitiv la  5 ani de închisoare, pentru „complicitate la delapidare”, 3 ani de închisoare pentru „abuz în serviciu”, 10 luni închisoare pentru „delapidare”. Pedepsele au fost contopite, iar lui Dogar i s-a aplicat pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare. De asemenea, i s-au interzis anumite drepturi civile.

Alte articole:   Începe etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe pentru anul şcolar 2024-2025

De asemenea, Milu Laura Floretina a fost condmantă la pedeapsa de 1 an şi 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru „complicitate la abuz în serviciu”.

Pe de altă parte, Dogar a fost obligat de instanță să achite SC „CONDOR” SA , prin lichidator, sumele de bani de 1.221.916.000 ROL (peste 27.000 de euro), şi 2.201.779.400 ROL (peste 48.900 de euro), actualizată conform ratei inflaţiei.

De asemenea, Dogar, în solidar cu Milu, mai trebuie să achite părţii civile SC „CONDOR” SA prin lichidator, suma de 940.700.000 ROL (20.900 de euro), actualizată conform ratei inflaţiei. Obligă pe inculpatul D.N. în solidar cu inculpata M.L.F. să achite părţii civile SC „CONDOR” SA, prin lichidator, sumele de 1.939.790.000 ROL (43.000 de euro) şi 3.990.160.000 ROL (89.000 de euro), actualizate conform ratei inflaţiei.

Alte articole:   România va produce drone militare, la Braşov. Carfil SA, acord strategic de colaborare cu Periscope Aviation

Practic, pentru toată învârteala cu o mulțime de psații comerciale din Brașov, așa-zisele plăți sunt mai mult simbolice, având în vedere despre ce patrimoniu este vorba….

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate