Eșec personal al lui Coliban. Brașovul nu e nici măcar finalistă pentru Capitală Verde

Eșec personal al lui Coliban. Brașovul nu e nici măcar finalistă pentru Capitală Verde

Doar gargara pe Facebook și zeci de mii de euro tocați cu firmele și ONG-urile de casă ale USR pentru festivaluri „verzi”, nu se face Capitală Verde. Graz (Austria), Guimarães (Portugalia) și Vilnius (Lituania) rămân în cursa pentru Capitala Verde Europeană 2025.

Și iată și câteva dovezi care demonstrează faptul că impotenta administrație USR – Coliban nu are preocupări reale pentru îmbunătățirea mediului la Brașov.

Planul Integrat de Calitatea Aerului (PICA) la Brașov a expirat la finalul anului trecut. De când e Coliban primar Brașovul nu mai pute… Parfum de levănțică peste tot. PICA a fost realizat în 2018 și avea termen de punere în operă 4 ani. Au fost stabilite măsuri concrete ce trebuiau duse la îndeplinire. (Amănunte AICI!) Ce a făcut Coliban în acest sens? Nimic. Ba, nici măcar nu s-a ostenit să scoată la licitație realizarea unui nou PICA. Totul în contextul în care Brașovul figurează pe lista neagră a orașelor cu aer poluat, iar România este în procedură de infringement în domeniul mediului și pescuitului privind aerul curat și protecția naturii (Conform Comisiei Europene – Amănunte AICI!).

Alte articole:   Guvernul vrea să impoziteze cu până la 20% pensiile private

Acum patru ani Coliban promitea parcuri în fiecare cartier. Realizări? ZERO! Ba, să fim corecți, marele apărător al mediului a distrus Massif Poiana Brașov, iar acum unii își bat capul dacă zona respectivă este sau nu arie protejată…

Rampele de gunoi menajer și industrial de la Triaj ar trebui închise, dar totul este întârziat. (Restul rampelor din județ au fost închise). Termenul asumat de primărie este decembrie 2023, dar nici măcar nu s-au apucat de lucrări. A fost lansată doar o procedură pentru… întocmire de documentații.

ADI ISO Mediu adună periodic primarii pentru a-i pune la curent cu legislația, dar toate informațiile transmise nu au ecou în Primăria Brașov.

Alte articole:   51 de absolvenți ai școlilor de Agenți de Poliție încadraţi la IPJ Braşov

O altă problemă de mediu: Primăria este depășită și în problema administrării populației de urs. Locuitorii și turiștii sunt în pericol real…

Din păcate pentru brașoveni, Allen Coliban bifează eșec după eșec. Avem parte doar de lupte sterile cu opoziția din Consiliul Local, pe subiecte care nu sunt în niciun caz o prioritate pentru comunitate și zero realizări. Acestea sunt rezultatele celor trei ani de mandat ale unui personaj mitoman prin definiție.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate