Edilii nu renunţă la proiectul parcării de sub parcul central şi vor să mute şi traficul rutier în subteran. Vezi ce planuri au

Edilii nu renunţă la proiectul parcării de sub parcul central şi vor să mute şi traficul rutier în subteran. Vezi ce planuri au

centru brasovUnul dintre cele mai de anvergură proiecte ale Primăriei Braşov, care vor fi depuse pentru obţinerea unei finanţări europene din exerciţiul 2014 – 2020, este cel al amenajării unui tunel rutier, dar şi al unei parcări subterane în zona centrală, respectiv în zona cuprinsă între SIF Transilvania şi Casa Armatei.

Proiectul este conceput atât pentru a rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală, ţinând cont că în prezent este în curs de amenajare doar o singură parcare supraterană cu 306 locuri în acest perimetru, dar şi pentru a extinde spaţiul pietonal şi a rezolva problemele de trafic.

Astfel, traficul rutier ar urma să fie resistematizat în această zonă, iar autoturismele să tranziteze această porţiune din centru prin subteran, unde să fie asigurate şi locurile de parcare care acum sunt la suprafaţă. Proiectul poate părea fantasmagoric, însă, o investiţie similară va prinde contur, anul acesta, chiar în judeţul nostru, respectiv la Râşnov, unde edilii au obţinut deja o finanţare europeană pentru a transforma centrul istoric al oraşului într-un spaţiu exclusiv pietonal, urmând ca maşinile să tranziteze această zonă printr-un tunel, de unde se va putea ajunge şi la o parcare subterană cu 100 de locuri.

Alte articole:   Șapte medicamente ar putea fi retrase de pe piață

Proiectul amenajării unei parcări sub parcul central este unul mai vechi, însă nu au fost până acum fonduri la bugetul local în vederea realizării sale. Acum, în vederea extinderii zonei pietonale, edilii intenţionează şi amenajarea unui pasaj rutier care să pornească de la SIF Transilvania, să urmeze traseul străzii Nicolae Iorga pe lângă Primărie, şi să aibă ieşire în zona Casei Armatei sau la Aro Palace.

Totodată, este prevăzută şi construirea unei parcări multietajate în zona Bibliotecii Judeţene. Capacitatea parcării propuse este de 326 locuri, repartizate pe 4 niveluri, iar documentaţia pentru acest proiect a fost deja elaborată urmând să se găsească şi o sursă de finanţare.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate