Două mii de alergători la startul Salomon EcoRun Moieciu

Două mii de alergători la startul Salomon EcoRun Moieciu

Două mii de alergători sunt aşteptaţi să ia startul la Cros şi la Maraton, în Salomon EcoRun Moieciu, la ediția cu numărul zece.

Evenimentul organizat de Asociaţia Club Sportiv EcoRun, în colaborare cu Primăriile Moieciu şi Fundata, se va desfășura în 4 mai, pe potecile tradiţionale din zona Moieciu şi Fundata.

Din cei peste 2.000 de participanţi, 726 sunt fete, iar 161 dintre ele au ales chiar Maratonul. Numărul ţărilor participante este de 21 în acest an, din nou steagurile multicolore vor anima centrul satului.

„Ediţia din acest an este o ediţie aniversară prin care vom sărbători 10 ani de alergare montană pe potecile tradiţionale din zonă. Am pornit evenimentul (noi, o gaşcă de prieteni pasionaţi de natură, drumeţie şi alergare montană) plecând de la bucuria concursurilor la care am participat. Ca organizatori, am învăţat an de an, progresul nostru mergând mână în mână cu cel al alergării montane în România. Am crescut cu fiecare ediţie, iar acum, având în spate toată experienţa şi o echipă extraordinară, aşteptăm cu nerăbdare să trăim în 2019 emoţia unui nou Start. De 10 ani, descoperim potecile din Moieciu şi Fundata cu aceeaşi bucurie pe care de-abia aşteptăm s-o retrăim împreună, primăvara, într-un weekend de alergare la Salomon EcoRun Moieciu”, au precizat organizatorii.

Parcursul traseului este de o frumuseţe aparte, sus-jos pe muchiile din împrejurimile satului Moieciu de Sus, oferind alergătorilor şi susţinătorilor oportunitatea de a descoperi cadrul natural şi tradiţional de la poalele munţilor Bucegi şi Leaota.

„Ideea acestui maraton a pornit de la dorinţa de a face cunoscute aceste locuri şi de a încerca să le conservăm şi să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului şi a sportului”, au mai spus organizatorii.

Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte:

Alte articole:   Un tânăr de 22 de ani, noul adjunct comandant la Secția de Pompieri Victoria

Marathon: concurs destinat alergătorilor desăvârşiţi şi celor care doresc să-şi depăşească limitele; va fi o cursă pe distanţă clasică de 42 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de cca +2300m, startul şi sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus. Timpul limita de sosire este de 9h de la Start.

Cross: cursă destinată celor care preferă distanţele mai scurte sau care au început de curând alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă, să devină mai activi. Va fi o cursă de 14 kilometri cu o diferenţă de nivel de cca +600m, startul şi sosirea vor avea loc în Moieciu de Sus.

EcoKids: Concurs destinat copiilor; în funcţie de categoria de vârstă se vor parcurge diferite distanţe, cu startul şi sosirea în Moieciu de Sus.

Alte articole:   Puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanţa a murit subit

Înscrierile pentru Cros şi Marathon au fost deja închise, dar copiii se vor înscrie la faţă locului în perioada 3-4 mai pentru cursa destinată lor: EcoKids, aproximativ 650 de copii sunt aşteptaţi la start.

Startul copiilor va avea loc sâmbătă după amiaza începând cu ora 16:00.

Foto: arhiva/runedia.mundodeportivo.com

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate