A doua ediție a ACT ART va avea loc în perioada 13-18 noiembrie, la Reduta

A doua ediție a ACT ART va avea loc în perioada 13-18 noiembrie, la Reduta

Proiectul cultural Act-Art 2023, implementat de Centrul Cultural Reduta  – în perioada 13 – 18 noiembrie 2023 publicul este invitat să se reconecteze la artă și la tehnologie prin proiectul implementat de Centrul Cultural Reduta: ACT ART, aflat la cea de-a doua ediție.

Evenimentele propuse în seria acțiunilor de educație culturală și artă comunitară se adresează publicului interesat de dans contemporan și pasionat de teatru virtual, respectiv de animație.

În săptămâna 13 – 17 noiembrie, între orele 10.00 și 14.00, artistele Oana Băluță, Virginia Negru și Smaranda Găbudeanu organizează o serie de ateliere gratuite în care se concentrează pe concepte, precum transformarea dansului în mișcare poetică – Poetic Movement, construcția unui solo, observarea dansului în corpul nostru și modul în care mișcarea ne schimbă.

Indiferent de nivelul de experiență în acest domeniu publicul este invitat să se înscrie în acest program de explorare a mișcării și dansului, Noiembrie Performativ în care va intra într-un proces de cunoaștere a dansului ca act poetic, performativ.

Această săptămână de ateliere se va încheia în data de 17 noiembrie, la ora 19.00 cu un spectacol cu publicul pe scenă în care toți cei prezenți la ateliere vor reuși să ilustreze prin corp, parcursul performativ colectiv.

Tot în data de 17 noiembrie, în intervalul orar 11.00 – 15.00, amatorii de teatru virtual sunt invitați să afle povestea Micului Prinț, prin intermediul unei căști de realitate virtuală.

Teatru VR 360 va amplasa o insula VR cu varianta digitală Micul Prinț – VR 360 după Antoine de Saint Exupéry în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Participarea este gratuită pe bază de înscriere la adresa de email: centrulculturalredutabv@gmail.com sau la numărul de telefon: 0268 419 706.

Micul Prinț VR 360 vă transpune în inima poveștii și veți privi jocul actoricesc prin prisma unui personaj.

Versiunea VR360 a spectacolului „Micul Prinț” este adaptată în această tehnologie de echipele celor de la Popas Production, Loop Virtual Reality și Augmented Space Agency.

Proiectul ACT ART se va încheia cu Gala de Premiere a Concursului Național de Animație WORLD OF ANIMATION, ediția a II-a în data de 18 noiembrie, la ora 19.00. Vor fi prezentate cele 16 producții de scurtmetraje de animație realizate atât de către freelanceri, cât și de către studiourile de animație din țară.

Concursul Național de Animație WORLD OF ANIMATION s-a desfășurat în perioada 12 iunie – 10 octombrie a acestui an și aduce în atenția publicului, povești emoționante din anii 90′, povești despre frământările oamenilor, dar și despre personaje care trăiesc pe o altă planetă.

Sursa: jurnalfm.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate