
”Le Sommelier” prezintă în această seară vinurile din traditionala zona viticola a Olteniei, Drăgăşani. În vechime avea parfumul oltenesc de târg, dar si de oras al podgorenilor de vita nobila. Un oras cu o istorie interesanta, dar si o enigma a antichitatii. In perioada romana, Drăgăşaniul era o cetate puternica, numită Rusidava care, in mod misterios, a disparut dupa retragerea aureliana.
Traditia cultivarii vinului are o vechime de peste 500 de ani, iar acum 80 de ani s-a infiintat aici prima statiune viticola din Romania care a creat soiuri premiate de vin atat in Romania, cat si in strainatate: Azur, Calina, Cramposie Selectionata, Negru de Dragasani etc.
Selectia a nouă etichete dintre cele mai reprezentative vinuri produse aici a fost una extrem de dificila datorita istoricului viticol bogat. In cadrul degustarii, este savurat vinul impreuna cu bucate alese compuse din platouri de branzeturi si specialitati din carne, paste si beefteak.