Diniță nu vrea șosele în zonele protejate

Diniță nu vrea șosele în zonele protejate

ion dinitaOrganizaţia pentru protecţia mediului Greenpeace a acuzat recent autorităţile române, inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu, că ar susţine construcţia Drumului Naţional 66 A.

Această arteră ar urma să traverseze chiar mijlocul Parcului Naţional Retezat, punând în pericol în acest fel exemplare rare ale florei şi faunei din acest perimetru protejat. DN 66 A ar face legătura între Valea Jiului, din Câmpu lui Neag, şi Băile Herculane, iar mass-media a relatat că investiţia nu ar avea avizul de mediu necesar.

„Unul dintre cele mai controversate proiecte de infrastructură demarate în ultimul deceniu în judeţul Hunedoara a fost construirea şoselei care urma să lege Valea Jiului de Băile Herculane. Investiţia în construcţia DN 66 A a început în anul 2002, după ce în anul 1999 statul român clasifica drumul forestier care traversa rezervaţiile naţionale Retezat şi Valea Cernei drept drum naţional, dar a fost abandonată pe parcurs. Domnule ministru, vă rog să specificaţi ce măsuri de protecţie a acestei rezervaţii naturale s-au luat, precum şi modalitatea de aplicare a acestora în vederea respectării normelor europene, în raport cu construirea unui Drum Naţional prin Parcul Naţional Retezat?”, l-a interpelatul deputatul PC de Brașov, Ion Diniță, pe ministrul Mediului, Attila Korodi.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ziua Muncii. În ultimii 25 de ani, fabricile din România au pierdut aproape 500.000 de angajaţi

Anunţuri mică publicitate