Dezastrul PNL, la Brașov, e mai mare decât se vede

Dezastrul PNL, la Brașov, e mai mare decât se vede

„Electoratul nostru tradițional, urbanul mare trebuie recâștigat”, a cuvântat, la Sinaia, Lucian Bode. „Tardiv de târziu”, ca să o punem de un pleonasm, aș spune. La Brașov, PNL e în corzi. Și se pare că nu doar la Brașov.

După ce PNL a pierdut Primăria Brașov acum trei ani, toți șefii PNL naționali – Ludovic Orban, Florin Cîțu, Nicolae Ciucă – au promis că vor recâștiga această baricadă. În discursurile lor de proaspăt președinți votați de Congres.

La această oră, liberalii (și pesediștii, dar ăștia nu contează, că la ora asta sunt prea puțini în Consiliul Local), la Brașov, își vor cere voie să intre în Primărie, pentru că paranoia USR-istică le interzice chiar si consilierilor locali să aibă acces la funcționarii publici (decizie Coliban și Armand – deci nu e coincidență, e gândire de la centru). (Ca să râdem, tocmai aflăm cum deschidem Primăria brașovenilor…). Dar haideți să nu plângem la morminte străine. Dacă aleșii locali nu plâng, înseamnă că se complac acestei situații.

Alte articole:   Militari francezi din NATO, la parada de 1 Decembrie, la Braşov. Programul complet al evenimentelor

Revenim, liberalii, la Brașov, candidează cu succes pentru locul 4 în topul partidelor. După PSD, AUR si /sau USR. Acefali ca și conducere politică județeană, liberalii au băltit într-o luptă care nici măcar nu e de uzură cu Coliban, Boghiu și compania de sunet. Luptă în care conducerea județeană a PNL – o fi existând ca funcții și nume, dar care a „călcat” apa politichiei locale – a avut grijă ca nu cumva să se facă valuri și să se păteze vreo rochiță de fată mare.

La Brașov, mitul că electoratul mai slab pregătit intelectual, mai ales cel rural, este bazinul electoral al PSD, rămâne mit. Marile orașe și municipii din Brașov sunt controlate de PSD. Vedem ce va fi și după următoarele alegeri. Competiția la Primăria Brașov pare închisă în aceast moment, cu Coliban câștigător. Dar sunt nume sonore care încă „fac balet”: Adrian Veștea, George Scripcaru.

Alte articole:   Un poliţist din Botoșani s-a sinucis pe mormântul fiicei sale

Dar…. pot apărea suprize. Prostiile penale ale lui Coliban poate vor fi puse în operă. Să te scremi pe Facebook că Albă ca Zăpadă nu e Cenușăreasă nu mai e argument. Am fost acuzat de cel mai notoriu exmatriculat din România, Allen Coliban, că aș publica fake-news-uri. Instanțele îmi dau dreptate. Din păcate, aș spune. Prejudiciul FC Brașov „e definitiv”. Coliban e obligat să îl calculeze. Cu accesorii (dobânzi și penalități). Incompatibilitatea, alt „fakenews”: pomenește negru pe alb Biroul de Audit al Primăriei, dar și Curtea de Conturi, aceasta din urmă sesizând și DNA că e o problemă.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate