Creștere cu peste 54 de mii a numărului de burse acordate în 2024

Creștere cu peste 54 de mii a numărului de burse acordate în 2024

Sunt cu peste 54 de mii mai multe burse de merit acordate în anul 2024, după ce elevii de clasa a V-a au fost incluși pe listele de elevi care pot primi burse de merit din luna ianuarie, arată datele actualizate de la Ministerul Educației, obținute la solicitarea Edupedu.ro. În același timp, a crescut și numărul burselor pentru mame minore, 857 față de 741 raportate pe 15 noiembrie 2023 la prima plată a burselor din acest an școlar.

Potrivit datelor Ministerului Educației centralizate la nivelul lunii ianuarie, sunt aproape 517.000 de burse de merit care au urmat să fie plătite pe 15 februarie pentru elevii de clasele V-XII. În luna noiembrie a anului trecut, când s-au plătit primele burse din acest an școlar, pe lunile septembrie și octombrie, erau circa 461.700 de burse de merit.

Diferența ar veni din faptul că, pe 15 februarie, au primit burse de merit acordate pentru rezultatele școlare – nu pentru concursuri sau olimpiade din anul trecut, pentru că acestea s-au acordat de la prima plată – elevii de clasa a V-a.

  • Amintim că pentru ei au fost luate în considerare notele primite în primele două module de cursuri, până pe 22 decembrie, iar profesorii diriginți au avut de centralizat media notelor în tabele provizorii până pe 15 ianuarie pentru a le comunica secretariatelor. Banii acordați pe 15 februarie au fost doar pentru luna ianuarie, nu și pentru cele din urmă, prevede metodologia de acordare aprobată prin OME 6.238/2023.

Revenind la datele actualizate (tabelul, mai jos în articol), în ianuarie au fost peste 757.000 de burse sociale, care se acordă pentru elevii din familii monoparentale, cu venituri mici sau pentru situații medicale. Sunt cu 18.000 mai multe decât în noiembrie, arată un calcul Edupedu.ro. Pentru aceste burse, potrivit metodologiei, se pot depune documente la secretariatele școlii oricând pe parcursul acestui an școlar.

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate