Coșmarul imobiliar al „Visului American” din Brașov

Coșmarul imobiliar al „Visului American” din Brașov

O cititoare ne-a transmis situația incredibilă cu care se confruntă aproximativ 200 de locuitori ai unui complex imobiliar nou construit în municipiul Brașov. Oamenii se plâng că dezvoltatorul imobiliar îi duce cu vorba în ceea ce privește racordarea la utilități a blocurilor amplasate pe strada Nicolae Labis nr. 52 D.

Brașovenii sunt exasperați de faptul că, de 2 ani, sunt nevoiți să trăiască fără gaz, apa din locuințe provine dintr-un puț forat, nu există racord la canalizare, fiind folosită o fosă septică… si spun că nu mai cred în reprezentanții dezvoltatorului imobiliar care pretind că ar fi trimis către Primăria Brașov mai multe cereri pentru a soluționa aceste probleme.

Alte articole:   Valentin Făgărășian: Ministerul Afacerilor Externe confirmă - românii din Sardinia vor avea oficiul lor consular la Cagliari

Potrivit celor care se află în această situație, pentru locuințele de la complexul imobiliar „American Dream” au încheiat antecontracte cu o persoana fizică, Liseanu Nicolae, sub mandatar Popescu Ionut.

Contactat de newsbv.ro, pentru a prezenta un punct de vedere oficial din partea Primăriei Brașov, purtătorul de cuvânt al instituției, Sorin Toarcea, ne-a declarat: „Pentru ansamblul de locuințe colective situat în Brasov str. Nicolae Labiș nr. 52D, autorizat cu Autorizația de construire nr. 748/30.09.2016, nu s-a efectuat recepția la terminarea lucrărilor. Conform H.G.R. nr. 343/2017, recepția poate fi admisă și construcția poate fi dată în folosință, doar în cazul finalizării tuturor lucrărilor de construcții și a instalațiilor aferente, prevăzute în autorizația de construire. Așa cum rezultă și din descrierea dvs., proiectul imobiliar nu poate fi pus în funcțiune deoarece nu are asigurate condițiile de locuire, nefiind racordat la rețelele edilitare. Până în prezent, investitorul nu a solicitat autorizații de racordare la utilități: branșamente apă și racord canalizare, branșament gaze naturale, alimentare cu energie electrică etc.”.

Acelaşi dezvoltator a provocat un imens scandal, după ce a excavat ilegal un deal din cartierul istoric Şchei, şi a construit un drum fără nicio autorizaţie, susţin locuitorii cartierului.

Alte articole:   În județul Brașov sunt disponibile 1.454 de locuri în creșe de stat și 17.129 de locuri în grădinițele de stat și particulare acreditate sau autorizate.

Tot ei s-au plâns ca la prima ploaie serioasă, pământul a luat-o la vale, iar străzile s-au umplut de noroi, bolovani şi aluviuni. Investitorul s-a ales cu plângere penală.

Foto: ProTv Brasov

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate