Consulul german de la Sibiu, Hans E. Tischler, la Braşov

Consulul german de la Sibiu, Hans E. Tischler, la Braşov

Consulul german de la Sibiu, Hans E. Tischler, a efectuat o vizita la Brașov, la invitația consilierului local FDGR – Cristian Macedonschi.

Prima întâlnire a fost cu profesorii secției germane a școlii 12 – Peter Maffay urmată de inaugurarea noii hale de producție a companiei Premium Aerotec din Ghimbav care a ajuns deja la un număr de peste 800 de angajați și care produc șasiul avioanelor Airbus la Brașov.

La ora 13.00 acesta a ajuns la liceul Johannes Honterus, unde a fost întâmpinat de directorul școlii, Radu Chivărean, alături de cele doua directoare adjuncte Raluca Pietrareanu, Enikő Josza și inspectorul şcolar general, Ion Negrilă. Consulul a fost primit fastuos la Honterus de către corul liceului condus de profesoara Claudia Mirițescu cu cântecele “Siebenbürgenlied” și “Europa Kinderland”.

La fel ca și la Școala 12, la Honterus s-a discutat despre necesarul de cadre didactice care să predea în limba germană. În plus s-au mai purtat discuții despre clădirile școlii și de necesarul de renovare al acestora. Alta temă de discuție a fost schimbul de elevi prin parteneriate cu școli și licee din Germania.

Consilierul local Cristian Macedonschi a declarat: „Mă bucur de interesul arătat de către consulul Germaniei față de școlile cu predare în limba germană din Brașov și sunt sigur că, în limitele funcției deținute, va ajuta, în continuare, dezvoltarea a învățământului în limba germană la Brașov.”

După vizita de la liceul Honterus, a urmat un prânz de lucru alături de domnul prefect Rasaliu Marian, iar după am vizitat prima școală profesională duala în ospitalitate din România, care a fost înființată anul trecut la Brașov la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu și a fost intitulată sugestiv “Cool Academy”.

Alte articole:   Concert de muzică corală la Biserica Neagră din Brașov

Consulul a felicitat inițiativa și a rămas surprins că a fost primit atât de directorul Lavinia Butnariu, alături de directorul adjunct Simona Talabă, cât și de reprezentanți ai industriei ospitalității din Brașov.

„Parteneriatul dintre agenții economici și colegiile profesionale sunt indispensabile pentru formarea profesională duală, iar modelele de la Brașov, atât Școala Profesională Duala Kronstadt cât și Cool Academy sunt modele de bună practică pe care le va da domnul consul exemplu oriunde va avea ocazia”, a mai declarat consilierul local.

După discuțiile de la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu a urmat o scurta vizita la Bastionul Țesătorilor, unde i-a fost prezentat oaspetelui istoria orașului nostru, exemplificată de frumoasa machetă din muzeu.
Ultima vizită a fost la cea mai mare investiție din județul nostru, la fabrica de rulmenți din Cristian, INA Schäffler.

Alte articole:   Se fac înscrieri la Facultatea de Pompieri

Directorul Sorin Poteraș, i-a prezentat fabrica, evoluția acesteia din 2002 până astăzi dar și previziunile de expansiune pentru următorii ani. INA Schäffler este cel mai mare angajator din județ, cu peste 4.400 de angajați, iar în următorii 2 ani, prin extinderea planificată va ajunge la peste 5.000 de angajați.

În cursul zile de miercuri vor continua discuțiile despre dezvoltarea Brașovului la Universitatea Transilvania și la sediul Forumului German Brașov, iar seara consulul va participa la conferința Hotspot Brașov, organizata la Hotelul Kronwell de revista germană de business DeBizz.

Printre invitații conferinței se numără președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. alături de importanți reprezentanți ai investitorilor germani din Brașov. Tema principală a conferinței este dezvoltarea Brașovului și prezentarea viziunilor de dezvoltare a diferiților actori pentru următorii ani. (Amănunte AICI!)

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate