Alo, domnilor consilieri, premiem şi noi performanţa tuturor sportivilor din Braşov?

Alo, domnilor consilieri, premiem şi noi performanţa tuturor sportivilor din Braşov?

Consiliul Local Braşov i-a premiat pe sportivii şi antrenorii lor de la secţia de scrimă a Clubului Corona. Gest lăudabil şi de apreciat. Însă, nu putem să nu remarcăm faptul că se face o mare nedreptate celorlalţi copii şi antrenori din Braşov, care au rezultate chiar mai bune. Oare taxele şi impozitele plătite de părinţii acestor copii nu se varsă în acelaşi buget din care s-au făcut premierile?

Trecem peste faptul că bugetul local şi jdeuţean ar trebui să fie folosit pentru sportul de masă, cum spunea acum câţiva ani chiar primarul George Scripcaru. (De exemplu, la Consiliul Judeţean, grosul banului public ajunge în buzunarul unor baschetbaliste de import, iar secţia de lupte unde sunt copii din Brașov, primește un sprijin financiar de toată jena…)

Este regretabil că banul public ajunge să creeze frustări unor copii care şi-au dedicat activitatea pentru a face performanţă.

Ca să dăm un singur exemplu, au fost premiate de către consilierii locali locurile 2 și 3 de la Campionatul Național de scrimă. Locul 1, care este cel mai valoros, este campioana categoriei 12-13 ani, sabie fete, de la CSM Brașov, Ana Maria Botezatu! Ea nu a primit onoruri, prime etc. Este normal așa ceva?

Alte articole:   Raluca Stancu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

Și asta nu este totul. Tot de la CSM, sportivul Rareş Ailinca este medaliat cu bronz la echipe, la Campionatul Eeuropean de sabie cadeti, de la Plovdiv, din acest an. Pe aești sportivi nimeni nu i-a felicitat, și nici pe antrenorul lor, Marius Gălățanu.  Sau pe antrenorul Rareş Dumitrescu, care l-a antrenat pe medaliatul cu bronz la echipe, Adrei Pastin…

Ce spun consilierii:

Adina Donosă (PER): „În sedinta Consiliului Local Brasov din 25 august a.c., a fost aprobata HCL nr. 388/2017 privind premierea sportivilor si a colectivului tehnic care au obtinut locul II si III la Campionatul National al Romaniei sezonul 2016-2017. Din verificarile efectuate, am inteles ca propunerea de modificarea a HCL 213/2017 pentru premierea sportivilor care au obtinut performanta la Campionatul National de Scrima a venit din partea ASC Corona Brasov, iar Directia Economica din cadrul Primariei Municipiului Brasov a intocmit proiectul de hotarare si raportul de specialitate. Din pacate, asa cum se poate observa din preambulul hotararii de consiliul, temeiul legal in baza caruia se pot acorda astfel de premii este OUG nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, ASC Corona fiind finantata si platita din bugetul local al Municipiului Brasov, iar CSM Brasov, nu. Este regretabil ca tocmai castigatoarea locului I la acest campionat, respectiv sportiva Ana Maria Botezatu de la CSM Brasov si alti sportivi cu performante de la alte cluburi brasovene care nu sunt finantate de la bugetul local nu beneficiaza de recunoasterea meritelor din partea municipalitatii. Trebuie gasita o solutie legala, astfel incat sa nu existe discriminari atunci cand premiem sportivii pentru performantele obtinute si emisa o hotarare de consiliul pentru premierea sportivilor cu performante, indiferent din ce club sportiv fac parte”.

Șerban Șovăială, consilier local independent: „Este, in mod evident, o nedreptate. Care, insa, nu stiu cat i se poate reprosa municipalitatii si cat legislatiei nationale. Inteleg ca primaria nu are voie, legal, sa premieze financiar sportivii care fac parte din cluburi aflate sub tutela altei institutii decat cea a municipiului, iar CSM Brasov este sub tutela Ministerului Ttineretului. Se putea gasi o cale prin care sa fie premiati toti sportivii (si cei „ai primariei” si cei ai altora) simultan, printr-o colaborare cu „ceilalti”? Desigur, dar ar fi trebuit sa existe macar dorinta de ambele tabere. Iar eu cred ca, de fapt, cei in cauza nici macar nu si-au pus problema”.
Grupul de consilieri locali ai PSD: „Ideea practicării sportului de masă trebuie să fie dusă mai departe și nu transformată în motiv de discriminare. Actul normativ promovat de ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, permite autorităților locale susținerea cluburilor sportive. Premierea de la Secția Scrimă a Clubului Sportiv Corona Brașov este de bun augur, dar dorim ca și celelalte secții de sport din cadrul Clubului să fie premiate în funcție de rezultatele obținute. Pentru ca numele Brașovului să fie asociat și pe viitor cu locuri fruntașe în clasamente, este nevoie de o recunoaștere permanentă a realizărilor de până acum. De aceea, probabil că este doar o scăpare a executivului din Primărie, că celelalte secții ale Coronei nu apar în propuneri asemănătoare. Este o problematică ce trebuie îndreptată cât mai curând. Vom cere o situație exactă a rezultatelor pe care le-au obținut până acum sportivii și în ce fel au fost ei recompensați. Nu în ultimul rând, dorim ca prin bugetul pe anul 2018 să fie alocate sume importante pentru răsplătirea performantei sportive”.
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate