Conducerea ALDE Brașov, reclamată la DNA!

Gheorghe Nărea, fost lider al ALDE Predeal, a depus astăzi la DNA o plângere penală împotriva conducerii ALDE Brașov, pe care o acuză de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, fals intelectual în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Concret, el i-a nominalizat ca fiind vinovați de acest lucru pe Victor Stelian Fedorca, Bratosin Laura Ioana, Frenţiu Cristina şi Frenţiu Costel. Gheorghe Nărea a fost preşedintele Biroului Politic al Organizaţiei Locale ALDE din Predeal până în 2 august, iar vicepreşedinte era Adam Lucian, ambii consilieri locali, Adam Lucian ocupând şi funcţia de viceprimar la Predeal.

Ei susțin că, a doua zi, ar fi aflăt de pe pagina de Facebook a partidului că o echipă de la Braşov condusă de Laura Bratosin în calitate de vicepreşedinte, din care mai făceau parte şi alte trei persoane despre care susțin că nu sunt în mod statutar membri ai partidului, ar fi organizat la Predeal alegeri în urma cărora vechea conducere ALDE Predeal a fost demisă și înlocuită cu o echipă coordonată de către Bogdan Şerban Ionescu Berechet şi Costel Frenţiu.

„Astfel, dând curs numiţilor Frenţiu Cristina şi Frenţiu Costel din Predeal de a ajunge altfel decât în mod democratic la conducerea Organizaţiei Judeţene şi respectiv ALDE Predeal au acceptat şi primit de la aceştia avantaje de genul: cazări gratuite, mese organizate gratuit în locaţiile deţinute de ei, alte cadouri şi bani, solicitând celor doi ca în schimb să facă în aşa fel încât conducerile alese democratic să fie schimbate, iar persoanele respective să primească funcţii”, se arată în plângerea penală.

Ulterior, la mijlocul lui august, Cristina şi Costel Frenţiu organizează la Predeal, la localul lor, o petrecere a ALDE care, potrivit lui Gheorghe Narea, s-a transformat într-un simulacru de şedinţă în cadrul căreia, cu încălcarea prevederilor Statutului şi cu participarea unor persoane care nici măcar nu sunt membri de partid au dispus măsuri care i-au aşezat pe cei doi în poziţii cheie în conducerea organizaţiei locale şi judeţene ALDE.

„Avem informaţii că şi la nivelul altor organizaţii din judeţ cei doi (Fedorca și Bratosin – n.r.) înţeleg să folosească acelaşi procedeu pentru a obţine avantaje de ordin material ori de altă natură, situaţie căreia trebuie să i se pună de urgenţă capăt şi cei nominalizaţi mai sus să fie traşi la răspundere penală”, se precizează în plângerea penală.

Mai mult, Victor Stelian Fedorca, în activitatea de selecţionare a unui nou subprefect al Judeţului Braşov a solicitat, se mai arată în documentul citat anterior, bani de la cei ce urmau să fie nominalizaţi pe această funcţie.

„Nimic din ce scrie nu e adevărat: de mâncat nu am mâncat, de cazat nu m-am cazat. Alegerile s-au făcut conform statului și, mai mult decât atât, suntem într-o alinață cu PSD, nu facem alianță cu PNL. Așteptăm să vedem dacă se dă curs acțiunii, iar după aceea vom cere daune morale, la momentul potrivit. Practic, conform prevederilor statuare, el (Nărea – n.r.) este deja exclus, pentru că nu are voie să dea în presă astfel de informații sau să facă plângeri colegilor”, a declarat pentru newsbv.ro Laura Bratosin.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Zona aflată sub cod roşu de caniculă se extinde luni şi marţi. Cod portocaliu în Brașov

Anunţuri mică publicitate