Condamnări în Dosarul „Zahăr Bod“

Condamnări în Dosarul „Zahăr Bod“

Fostul director al Băncii Agricole Braşov, Nicolae Pişcu, şi omul de afaceri Dan Tartagă au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare, recursul acestora fiind respins săptămâna trecută de Curtea de Apel Alba. Cei doi au depus imediat cerere de amânare a executării pedepsei, anună bzb.ro.

Sentinţa în dosarul Fabricii de Zahăr Bod loveşte ca un bumerang la 13 ani după privatizare! Săptămâna trecută, după 9 ani de procese, Curtea de Apel Alba a dat verdictul care îi trimite pe cei doi inculpaţi rămaşi în acest dosar, fostul director al Băncii Agricole Braşov, Nicolae Pişcu, şi omul de afaceri Dan Tartagă, după gratii.

Alte articole:   UE cere încărcătoare rapide pentru mașinile electrice la fiecare 60 de kilometri de drum

Mai exact, pe 19 octombrie, Curtea a respins recursul împotriva sentinţei Judecătoriei Alba de condamnare a inculpaţilor Prişcu Nicolae şi Dan Tartagă, şi anume cinci ani de închisoare cu executare în ambele cazuri, după cum ne-a declarat ieri Nicoleta Dragoş, preşedintele Judecătoriei Alba Iulia.
Acuzaţiile pentru care Dan Tartagă a fost deferit justiţiei sunt fals în declaraţii, uz de fals, instigare la fals intelectual, înşelăciune, folosirea cu rea-credinţă a creditelor societăţii şi încasare ilegală de dividende. Nicolae Pişcu a fost acuzat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Fabrica de Zahăr Bod a intrat la începutul acestui an în insolvenţă, dar planul de reorganizare al companiei nu a fost încă aprobat de creditori. De altfel, astăzi se vor judeca la Tribunalul Braşov o serie de contestaţii la Tabloul preliminar al creanţelor. De altfel, proprietarii fabricii contestă aproape zece din cele 22 de milioane de euro datorate.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate