
„Fotbaliatorul” Allen Coliban a ajuns să se încurce în propriile minciuni. FC Brașov Scotch Club s-ar putea să fie „cântecul de lebădă” al edilului. Să faci atâtea prostii și nereguli, cu o gașcă de consilieri în spate, este impardonabil.
Coliban a fost forțat să iasă la rampă după ce newsbv.ro a titrat: BOMBĂ Allen Coliban, în conflict de interese! Și-a dat bani ca primar pentru Asociația unde el și partenera de viață sunt membri fondatori
Sincer, m-aș fi așteptat fie să recunoască că efectiv a uitat ce trebuie să facă în hățișul birocratic de modificare a statului ACS FC Brașov – Steagu Renaște. Fie venea cu dovezi certe. Cum ar fi statutul la zi al Asociației, unde el nu mai figurează ca membru fondator, ca persoană fizică.
Nu. Sfătuitorii lui, că pe el nu îl mai suspectăm că are habar de adminsitrație publică și legislație, i-au zis că cel mai bine e să se dea lovit. Presa și dușmanii de partid sunt de vină.
Așa că, haideți să facem analiză pe text. O încercare de manipulare penibilă, care arată că nu prea mai există argumente care să-i scuze prostiile pe care le face.
Ce a scris Coliban la ceas de seară?
„ Adevărul despre minciunile apărute în spațiul public. Încă un atac politic instrumentat de presă.
Vin în fața dumneavoastră cu clarificări legate de subiectul FC Brașov, menite să înlăture orice dubiu privind legalitatea demersului de acum un an de zile. Înainte de a vă expune lucrurile așa cum s-au petrecut, vă pot spune că toate deciziile au fost luate în urma consultării cu mai mulți juriști, avocați, dar și cu Direcția Juridică din Primăria Brașov.
Speculațiile apărute în presa locală și încercarea exploatării acestora de către adversarii politici sunt bazate pe o eroare de înțelegere a legislației și pe o rea credință în prezentarea informațiilor pe care aceștia le cunosc și cu care au fost de acord acum un an.
Prin HCL 319/27.05.2021 adoptată de Consiliul Local cu voturile celor de la PNL, Municipalitatea intră în Asociația Scotch Club Brașov, alături de Direcția Administrare Infrastructură Sportivă Brașov și Serviciul Public Local de Termoficare Brașov. În aceeași zi, Adunarea Generală a asociației hotărăște schimbarea denumirii în Asociația FC Brașov – Steagul renaște.
În data de 29.06.2021, mi-am înaintat demisia din Consiliul Director al asociației (Deja minte: În primul rând, el susține că și-a dat demisia din funcția de conducere în Asociație pe care el nu a avut-o niciodată ca persoană fizică. În al doilea rând, el și concubina Clem s-au retras din asociație, nu și-au dat demisia. Iar problema cu aceasta retragere este simpla, și o explicăm mai jos. Cand ai mintit Pinocchio Coliban? În comunicat când zici ca ai demisionat din Consiliul Director al Asociatiei? Sau în declaratia de interese in care zici ca nu ai avut functii de conducere în acest ONG? – n.r.). Demisia este un act unilateral și are efecte imediate. Dacă din partea presei pot prezuma lipsa de înțelegere a legislației, din partea viceprimarului Sebastian Rusu și a consilierului Lucian Pătrașcu nu pot prezuma decât rea intenție, căci dânșii sunt obligați să cunoască legea, mai ales când votează în Consiliul Local.
Tot în presa locală se prezumă că demisia, pentru a avea efecte ar fi trebuit înregistrată la Judecătoria Brașov. Nimic mai fals. Demisia dintr-o asociație produce efecte imediate și nu din momentul în care aceasta este înregistrată la Judecătorie.
De ce bate câmpii (fără grație) Allen Coliban
1. Demisia dintr-o asociatie producea efecte imediate dacă era un membru simplu si nu era înregistrat în Statutul Asociatiei. Dacă apari în actele de la Judecătorie ale Asociatiei și, în plus, ai fost și membru în Consiliul Director, actul demisiei își produce efecte din momentul înregistrării de către Judecătorie a demisiei și alegerea unui nou membru în Consiliul Director.
Daca Asociația nu a făcut cuvenitele rectificări la Judecătorie înainte de primirea finanțării, persoana în cauză este în conflict de interese, iar infracțiunea este de competența DNA, conform Legii 78/2000, coroborată cu 176/2010.
Paşii privind schimbarea membrilor unei asociaţii (Casa de avocatură Budușan & Asociații)
Procedura privind constituirea şi funcţionarea asociaţiilor este prevăzută de O.G. nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. Membrii unei asociaţii precum şi datele lor de identificare: numele sau denumirea şi, după caz, domiciliul sau sediul lor sunt cuprinse, sub sancţiunea nulităţii absolute, în actul constitutiv şi statutul asociaţiei. Prin urmare, modificarea membrilor asociaţiei, în sensul retragerii sau adeziunii acestora, presupune în mod automat o modificare a actului constitutiv şi a statutului asociaţiei.
Potrivit art. 33 din O.G. nr. 26/2000, modificarea actului constitutiv sau a statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia.
Procedura privind modificarea membrilor unei asociaţii cuprinde mai multe etape:
- 1. Membrii care vor să se retragă/adere din/la asociaţie trebuie să formuleze cereri de retragere/adeziune care vor fi analizate apoi de către Adunarea Generală a Asociaţilor şi, după caz, de către Consiliul Director.
- 2. Se va întruni Adunarea Generală a Asociaţilor care va avea trecută pe ordinea de zi aprobarea cererilor de retragere/admitere.
- 3. Se va întocmi un extras din procesul-verbal al Adunării Generale a Asociaţilor din care să rezulte hotărârea asociaţilor de modificare a membrilor care va fi atestat de către un avocat sau autentificat la notar;
- 4. Se va întocmi un Act adţional la Statut şi Actul Constitutiv care va cuprinde doar modificările intervenite în urma schimbării membrilor asociaţiei care va fi atestat de către un avocat sau autentificat la notar;
- 5. Se pregăteşte documentaţia necesară pentru înregistrarea modificărilor la Judecătoria în a cărei circumscrpţie teritorială îşi are sediul asociaţia, şi anume:
- – Cererile de retragere/adeziune ale membrilor;
- – Extras din procesul- verbal al Adunării Generale a Asociaţilor atestat de către avocat/autentificat la notar;
- – Actul adiţional la Statut atestat de către un avocat sau autentificat la notar;
- – Actul adiţional la Actul Constitutiv atestat de către un avocat sau autentificat la notar;
- – Actele doveditoare în cazul modificării sediului sau punctelor de lucru ale asociaţiei;
- – Cazierele fiscale ale membrilor (atât a celor care se retrag cât şi a celor care vor să adere);
- – Copii după actele de identitate ale membrilor (atât a celor care se retrag cât şi a celor care vor să adere);
- – Sentinţa de înfiinţare a asociaţiei- în copie xerox;
- – Un exemplar din actul constitutiv şi din statutul iniţial al asociaţiei- în copie xerox.
Pentru înregistrarea modificărilor este necesară plata unei taxe de timbru în cuantum de 100 lei.
În situaţia în care, în urma modificărilor membrilor Asociaţiei se schimbă şi componenţa Consiliului Director şi/sau a cenzorului sau comisiei de cenzori, se va menţiona acest aspect în Extrasul din procesul verbal al Adunării Generale a Asociaţilor, precum şi în Actele adiţionale la Statut şi Actul Constitutiv.
Instanţa se va pronunţa asupra modificărilor printr-o încheiere care este supusă numai apelului. În ziua rămânerii definitive a încheierii de admitere, modificările se înscriu în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
2. Ce „uită” să mai spună Coliban este că s-a făcut un audit la FC Brașov, unde se precizează următoarele: „Prin adresele fără număr din 29 06 2021, neînregistrate la Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, domnul Coliban Allen și doamna Clem Camelia Maria anunță că, „începând cu data prezentei, mă retrag din calitatea de membru fondator al asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov Steagul Renaște” și solicită să se ia act de cele de retragere. Precizăm că până la data realizării prezentei misiuni ad-hoc de audit nu au fost puse la dispoziția echipei de audit documente din care să reiasă dacă s-a luat act de cele comunicate prin intermediul adreselor și dacă au intervenit modificări în statutul/actul de constituire, precum și dacă a fost înregistrată la Judecătoria Brașov” .
Deci, nu presa prezumă că demisia din membru fondator trebuie înregistrată la Judecătorie și modificarea statutului, cum scrie mincinosul Coliban. Acest lucru apare și în auditul de mai sus.
3. Care este procedura în cazul în care un membru fondator se retrage din Asociație este notat negru pe alb în statutul din care vă prezentăm un facsimil. Cum se face modificarea structurii membrilor fondatori, care sunt menționați expres în statut.

Iar minciunile lui Coliban se rostogolesc mai departe. Spre penal
În data de 27.07.2021, la aproape o lună de când eu, în calitate de persoană fizică, nu mai făceam parte din asociația sportivă (după cum am văzut anterior acest lucru nu este adevăat / n.r.), Municipiul Brașov încheie un contract privind finanțarea noului club. Nefiind parte din club, nu există posibilitatea de a fi în vreo incompatibilitate.
Este ca la Radio Erevan: nu doar că nu am primit bani, ba chiar am cheltuit bani cu înființarea Scotch Club pe care l-am pus gratuit la dispoziția municipalității.
Încă o dată, Coliban minte prin omisiune. Să presupunem că demisiile ar fi fost înregistrate și ar fi existat întregul circuit legal. În data de 25.06.2021 se da HCL, la propunerea primarului, prin care Asociația lui Coliban primește gratuit dreptul de a participa în Liga II si drepturile asupra jucatorilor. 25.06.2021 este anterior lui 29.06.2021, nu e așa? Și vorbim de un patrimoniu, al Coronei. Care a obținut licența pentru Liga 2. Care avea un lot de jucători și antrenori, proprietatea Coronei. În care s-au investit bani publici. Ți iai transferat gratuit la Clubul tău. Unde erai încă membru fondator ca persoană fizică.
Apoi, chiar și dacă ar fi operat retragerile (demisiile) din 29.06, data de 27.07 la care se da HCL-ul de finanțare este în interiorul termenului de 30 de zile, prevăzut în statut. Adică, Coliban se află într-un vădit conflict de interese. Chestiune penală.
Având în vedere aceste clarificări pe care vi le aduc dumneavoastră, pentru că toate aceste informații erau cunoscute foarte bine și de către viceprimarul Sebastian Rusu când a votat pentru asocierea municipalității în noul proiect, dar și de către domnul Lucian Pătrașcu, consilier local PSD, nu pot să nu mă întreb:
De ce acum? Și oare cui servesc aceste falsuri?”.
După cum se vede, falsuri sunt „argumentele” primarului. Nu avem de-a face cu fake news, ci cu un primar fake. Iar la ultima întrebare îți vor răspunde, Colibane, cel mai probabil, cei de la ANI și DNA. Vedem ce spune și Curtea de Conturi, care este în control acum la Primărie. Pe primii i-am sesizat și noi.