Codlea: Sărbătoarea Lampioanelor de Sf. Martin

Codlea: Sărbătoarea Lampioanelor de Sf. Martin

foto: procodlea.ro

Sfântul Martin este sărbătorit duminică, 11 noiembrie, la Biserica Evanghelică Fortificata din Codlea. Cu această ocazie are loc și „Sărbătoarea Lampioanelor“. Cei care sunt interesați de această manifestare sunt aștepați de la ora 17.00.

Iată programul celor două manifestări:

  • – vecernie muzicală
  • – scenetă a grupului de tineri
  • – înconjurarea Cetății cu lampioane și cântece

Evenimentul este inspirat din legenda Sfantului Martin care spune ca, pe vremea cand acesta era soldat, intalnind un om sarman care ingheta de frig, a luat sabia, si-a despicat mantia si a impartit-o cu cel suferind. Martin a devenit calugar si mai tarziu epicop de Tours. Sarbatoarea din 11 noiembrie este una a daruirii, in care copii transmit bucuria de a imparti ce au cu aproapele lor.

Alte articole:   Newsbv.ro, audiență record în ultimele trei luni. Newsbv, sursa de informare pentru brașovenii care vor emisiuni video

In Europa, sarbatoarea lampioanelor mai are loc in Olanda, Germania si Austria, tot la data de 11 noiembrie, cand copiii merg din usa in usa cu lampioane, interpretand cantece dedicate Sfantului Martin, iar in schimb primesc de la oameni dulciuri.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate