Codlea plantează 8.000 de puieţi pentru România

Codlea plantează 8.000 de puieţi pentru România

padurePădurile au fost, sunt și vor fi cea mai importantă resursă naturală regenerabilă a României și a comunității. Dupa mai bine de un sfert de secol de la Revoluție, a venit momentul să ne îndreptăm atenția și către păadure, pentru că viața noastră, a tuturor, depinde de soarta pădurilor.

„Am hotărât să ne implicăm în proiectul naţional «Plantează pentru România», pentru că dorim să contribuim la dezvoltarea comunităţii noastre, pe lângă lucrările de infrastructură şi prin poiecte şi programe educaţionale menite ca pe termen mediu și lung să ofere șansa tinerelor generații, să trăiască și să se dezvolte într-o comunitata prosperă şi unită. Invit cu drag toţi codlenii să ni se alăture în acest proiect ambiţios contribuind astfel la protejarea codrilor care acopera muntele nostru de suflet. Măgura”, a declarat primarul Cătălin Munteanu.

Proiectul „Plantează pentru România” vine în întâmpinarea nevoilor societății românești (ocoale silvice, institutii publice, companii, ONG-uri sau simpli cetățeni) oferind oricui oportunitatea de a contribui concret, rapid și foarte simplu la îmbunătățirea situației pădurilor românești, la creșterea calității propriei vieți și la mărirea gradului de coeziune socială.

„Ocolul Silvic Codrii Cetăților se implică și susține proiectul «Plantează Pentru România”  prin plantarea a 8.000 de puieți în ziua marii acțiuni de plantare, care va fi stabilită la nivel național în intervalul 15.03-15.04.2016, cu ocazia Lunii Pădurii. Pentru noi, personalul silvic al Ocolului Silvic Codrii Cetăților, este extrem de important să avem o relaţie bună, bazată pe respect reciproc şi cooperare cu toţi membrii responsabili ai comunităţii codlene, de aceea vă invităm ca, în ziua plantării, să ne fiţi şi Dvs. alături pentru ca împreună să dăm o mână de ajutor pădurii”, a precizat şeful Ocolului, Bogdan Damian.

Acum, când încălzirea globală este o problemă reală şi recunoscută de întreaga umanitate (în urma conferinţei de la Paris), acum când cu toţii punem direct sau indirect o presiune uriaşă asupra pădurilor, „Plantează pentru România” este soluţia oferită societăţii româneşti de către Asociaţia Prietenii Pădurilor din România, ce permite oricărei persoane responsabile să treacă de la vorbe la fapte şi să facă ceva concret pentru binele nostru comun!

„«Plantează pentru România» este un proiect fascinant, care îşi propune să protejeze pădurile prin oameni. Este un proiect 100% transparent, care urmăreşte pe lângă protejarea, refacerea şi conservarea pădurilor să contribuie la dezvoltarea unor comunităţi puternice, educate, responsabile şi prospere, care traăiesc în deplină armonie cu ecosistemele forestiere”, spune Florin Nan, preşedintele Asociaţiei Prietenii Pădurilor din România.

 

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Anunţuri mică publicitate