Ciolacu: „Nu este cazul să ne pregătim de război”

Ciolacu: „Nu este cazul să ne pregătim de război”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seara, într-o conferință de presă la Baia Mare, că „nu este cazul să ne pregătim de război”.

Șeful Guvernului de la București a avut această replică scurtă, fără alte explicații, după ce a fost întrebat despre avertismentele liderului PPE și șefului armatei britanice.

Confruntându-se cu potențiala revenire a lui Donald Trump la Casa Albă, șeful celei mai mari grupări politice din UE, Manfred Weber, le cere europenilor să se pregătească de război fără sprijinul Statelor Unite și să își construiască propria umbrelă nucleară, a scris Politico.

„Indiferent de cine este ales în America, Europa trebuie să fie capabilă să se descurce singură în ceea ce privește politica externă și să se poată apăra în mod independent”, a mai spus influentul conservator german.

Downing Street a respins un avertisment al şefului armatei britanice, generalul Patrick Sanders, care a spus că populaţia britanică trebuie să fie pregătită să ia armele într-un război împotriva Rusiei lui Vladimir Putin, deoarece armata profesionistă din prezent este prea mică. Ministerul Apărării a fost nevoit să intervină şi să precizeze că nu are planuri de recrutare.

Vorbind la o conferinţă militară la Londra, generalul Sanders a spus că populaţia britanică face parte dintr-o „generaţie de dinainte de război”, care ar putea fi nevoită să se pregătească să lupte într-un război împotriva unei Rusii tot mai agresive. Şeful Statului Major General a evidenţiat exemplul Suediei, care tocmai a reintrodus o formă de serviciu naţional, pe măsură ce se apropie de aderarea la NATO.

În discursul său, şeful armatei a spus că Marea Britanie ar trebui să urmeze în linii mari exemplul Stockholmului şi să ia „măsuri pregătitoare” pentru a permite societăţii să fie gata de război. O astfel de acţiune nu este „doar de dorit, ci esenţială”, a adăugat el.

Sursa: g4media.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate