Cele mai bune baruri din lume în 2023

Cele mai bune baruri din lume în 2023

Barcelona și-a păstrat locul pe lista celor 50 cele mai bune baruri din lume, deoarece Sips, un local cu cocktailuri intime, a ocupat primul loc la premiile din 2023, transmite CNN.

În condițiile în care titlul râvnit este dominat de mult timp de unitățile din Londra și New York, anunțul de marți a marcat a doua victorie consecutivă pentru orașul cosmopolit din Spania. Trendy speakeasy Paradiso, care a luat premiul cel mare anul trecut, a alunecat pe locul patru în acest an.

Desfășurată la o centrală electrică dezafectată din anii 1950 din Singapore, ceremonia de marți a fost prima care a avut loc în afara Europei în istoria de 14 ani a premiilor. De asemenea, lista a devenit din ce în ce mai diversă în ultimii ani: Mexico City are patru baruri pe lista din 2023, inclusiv Handshake Speakeasy, aflat pe locul al treilea, în timp ce capitala Argentinei, Buenos Aires, și orașul gazdă, Singapore, găzduiesc ambele trei baruri din top 50.

Alte articole:   Ministrul Economiei: Ţinta exporturilor României pentru anul acesta este de 100 de miliarde de euro

Câștigătorii au fost votați în mod anonim de către World’s 50 Best Bar Academy, un grup de 680 de personalități din industrie, inclusiv proprietari de baruri, barmani și critici. Nu există criterii specifice de vot, membrii fiind rugați pur și simplu să judece unde „s-au bucurat de cea mai bună experiență”, au precizat organizatorii.

Co-fondatorii Sips, Simone Caporale și Marc Álvarez, care și-au deschis barul din Barcelona în timpul pandemiei Covid-19, au declarat că revendicarea locului de top ar putea fi transformatoare pentru localul lor. „Să spunem că este un vis”, a declarat Caporale pentru CNN la scurt timp după anunțarea premiilor.

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

Cu doar 33 de locuri, Sips folosește ingrediente de proveniență locală pentru a produce ceea ce Álvarez a numit „cocktailuri de înaltă ținută”. Celebrul mixolog a salutat reputația în creștere a barurilor din Barcelona, adăugând: „Este un loc foarte frumos – arhitectură, gastronomie, vreme bună. Dacă adăugăm la toate acestea băuturi bune și servicii bune, cred că este (un loc) care trebuie să fie recunoscut.”

Cele mai bune baruri din 2023

1. Sips, Barcelona

2. Double Chicken Please, New York

3. Handshake Speakeasy, Mexico City

4. Paradiso, Barcelona

5. Connaught Bar, London

6. Little Red Door, Paris

7. Licorería Limantour, Mexico City

8. Tayēr + Elementary, London

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

9. Alquímico, Cartagena

10. Himkok, Oslo

Lista completă pe World’s 50 Best Bars.

Foto: Sips/ Facebook

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate