Câte ne costă transformarea unei bucăţi din centrul istoric în pietonal

Câte ne costă transformarea unei bucăţi din centrul istoric în pietonal

Strada Micael WeissDupă jumătatea lunii mai, reţeliştii se vor apuca de treabă în centrul istoric, astfel ca să fie definitivate lucrările de coborâre a reţelelor în subteran sau de înlocuirea celor vechi pe strada Michael Weiss şi în Piaţa Enescu. Aceste lucrări le preced pe cele care vor avea loc pentru a transforma aceste zone în pietonal. „Am discutat cu reţeliştii şi am stabilit un grafic şi i-am atenţionat ca în maximum două săptămâni de la începerea lucrărilor să finalizeze treaba”, a precizat primarul George Scripcaru.

Acesta a precizat că, apoi, lucrările la carosabil nu vor dura mai mult de două luni. Practic, în Piaţa Enescu pavajul va fi reaşezat, iar pe Weiss, trotuarele se vor demola, iar carosabilul va fi adus la acelaşi nivel pe întreaga lăţime a străzii, urmând să fie montat pavaj. Costul acestor lucrări este estimat la suma de 2,2 milioane de lei. „Vrem ca în sezonul estival turiştii să se poată bucura de frumuseţea acestor zone şi să nu avem chiar centrul oraşului în şantier. Odată cu finalizarea acestor lucrări ne apropiem şi de finalizarea proiectului de reabilitare a centrului istoric, reuşind astfel să redăm Braşovului frumuseţea de altădată”, a punctat primarul.

Alte articole:   CFR Călători suplimentează numărul trenurilor în minivacanţa de 1 Mai şi Paşte

Staţionarea autovehiculelor în întreaga zonă va fi strict interzisă, ţinând cont că, până acum, în Piaţa Enescu erau prevăzute câteva locuri de parcare pentru riverani. Locatarii vor mai putea intra cu maşina în zonă doar temporar, în cazul în care nu au garaj, pentru a se aproviziona.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate