Ai idee cât costă cea mai scumpă brânză din lume? 

Ai idee cât costă cea mai scumpă brânză din lume? 

A fost doborât recordul pentru cea mai scumpă brânză din lume, după ce brânza albastră Cabrales din nordul Spaniei a obținut titlul anul acesta.

Recordul mondial pentru cea mai scumpă brânză a fost doborât după ce brânza albastră Cabrales din nordul Spaniei a obținut titlul în 2023.

Recordul a fost doborât la o licitație, după ce o roată de brânză cu o greutate de 2,2 kilograme a fost vândută cu 30.000 de euro, fiind astfel înscrisă în Cartea Recordurilor.

Brânza albastră Cabrales din Spania a primit titlul de „cea mai scumpă bârnză din lume”, după ce a fost cumpărată de proprietarul restaurantului El Llagar de Colloto de lângă Oviedo, Ivàn Suárez, care cumpărase deja alt sortiment de brânză în 2019, la o licitație, pentru prețul record anterior de 20.500 de euro.

Alte articole:   Militari francezi din NATO, la parada de 1 Decembrie, la Braşov. Programul complet al evenimentelor

Suárez a spus că pasiunea sa pentru pământ și recunoașterea muncii producătorilor de brânză l-au făcut să liciteze pentru sortimentul scump. Prețul obișnuit al unui kilogram de Cabrales este de 35 până la 40 de euro.

Brânza care s-a vândut cu 30.000 de euro conține lapte de vacă, oaie și capră

Și a fost lăsată la maturat opt luni într-o peșteră la aproximativ 7 grade Celsius la o altitudine de aproape 1.400 de metri.

Peșterile de acest fel sunt situate în Parcul Național Picos de Europa. După ce brânza este suficient de maturată, este transportată la o fabrică din Los Puertos, în sudul Spaniei, unde este finisată.

Alte articole:   InfoCons: Atenție la masa de 1 Decembrie! Un român poate consuma până la 68 de aditivi alimentari

Guilermo Pendás, fermierul care a preparat brânza care s-a vândut la un preț record, de la fabrica de familie din Los Puertos, a fost uimit când a aflat care este prețul final care s-a licitat pentru produsul său.

„Știam că avem o brânză bună, dar și că este foarte greu de câștigat”, a spus producătorul, potrivit agrointel.ro.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate