
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au făcut, marţi, o vizită comercianţilor din Piaţa Dacia, pentru a vedea dacă aceştia îşi vând marfa conform legii.
În urma verificărilor în sectorul în care se comercializează miei, nu au fost descoperite abateri grave. În schimb, în zona lactatelor s-au găsit bidoane de lapte şi brânzeturi păstrate la temperaturi mult prea ridicate şi ajunse în prag de alterare.
Astfel de nereguli au fost descoperite mereu la aceiaşi comercianţi, care au mai fost amendaţi de vreo 4-5 ori până acum.
Aceeaşi problemă au întâlnit-o inspectorii OPC la magazinul de produse din carne verificat, unde carnea era ţinută la temperaturi mai mari decât cea admisă – 4 grade. În plus, o parte din marfă nu avea elemente de identificare.
Potrivit şefului CRPC Braşov, Sorin Susanu, principalele nereguli găsite în Piaţa Dacia au fost legate de depozitarea produselor.
„Din păcate, am găsit foarte multe probleme cu privire la modul de depozitare a produselor alimentare. de exemplu, am găsit carne ţinută la o temperatură de plus 20 de grade Celsius şi brânzeturi ţinute la 17 grade Celsius, produse care au suferit modificări de aspect şi culoare. De asemenea, alte probleme au fost cele legate de etichetare“, a declarat şeful CRPC Braşov, Sorin Susanu.
Toate produsele din carne şi brânză care au fost găsite ţinute în căldură au fost retrase de la comercializare, iar agenţii economici riscă o amendă de până la 50.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii.
Reprezentanţii CRPC vor continua controalele în toate pieţele din Braşov până în perioada sărbătorilor de Paşte, pentru a se asigura că braşovenii pot cumpără produse care nu riscă să le pună sănătatea în pericol.