„Carmen”, în pași de dans, la Opera Brașov

„Carmen”, în pași de dans, la Opera Brașov

Opera Braşov vă invită la spectacolul de balet „Carmen”.

Opera Brașov a pregătit pentru sâmbătă spectacolul „Carmen”, în pași de dans.

Sâmbătă, 17 februarie 2024, de la ora 18.30, în Sala Operei, este programat spectacolul de balet „Carmen”, pe muzică de G. Bizet, R. Scedrin, J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella, oglinda îndrăgitei opere, în pași de dans.

Dragoste, gelozie, crimă și un aranjament pentru corzi și percuție – o ofertă completă pentru un spectacol de balet.

Compozitorul rus Rodion Scedrin a concentrat în scenariul său acțiunea și muzica lui Georges Bizet, creionând partituri solistice extrem de ofertante pentru balerini. Suita „Karmen” a fost compusă de către Scedrin pentru soția sa, celebra balerina Maya Plisetkaya. Premiera a avut loc pe 20 aprilie 1967, la Teatrul Bolshoi din Moscova. Respins iniţial de cenzura sovietică fiind considerat o ofensă la adresa dansului clasic, baletul a devenit treptat cea mai cunoscută lucrare a lui Scedrin şi mai îndrăgită în Occident și a inspirat coregrafi importanți de pe toate meridianele lumii.

Alte articole:   Obține gustul rețetelor tradiționale în bucatele pentru Paște, cu produsele din gama Hanul Boieresc, de la PENNY

Lucrările compozitorilor J. Rodrigo, C. Rissuti, M. Pemella completează muzica din acest spectacol. Cele două personaje principale, Carmen și Don José, sunt puse în valoare prin momente solistice de mare sensibilitate și dramatism. Nu lipsesc momente de ansamblu încărcate de temperamentul muzicii spaniole.

Distribuţia

Vor da viață acestor personaje pasionale prim-balerinii Operei Naționale Române Cluj-Napoca, Andreea Jura și Dan Haja.

Alături de ei, soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov: Toreadorul – Claudiu Dane, Ines – Luna Muramatsu (debut), Ofițerul – Matei Rada, Garcia chiorul – Dorin Mirea, Le Dancaïre, șeful contrabandiștilor – Teodor Pătrașcu, Le Remendado – Adrian Scriminț, O țigancă – Melania Condoiu (debut), Dorothea – Adriana Simion (debut), Lilas Pastia – Mugurel Oancea. Țigănci: Melania Condoiu, Valentina Mirică, Ariana Marcu, Daria Nicoară, Miruna Mîndruță, Hana Okudaira (debut), Cristina Rotundu. Spaniol: Mihaela Pop, Andreea Rusu, Diana Drăgan, Alexandra Scriminț.

Alte articole:   Glovo: Brașovul, în topul orașelor cu cele mai multe comenzi în zilele de Paște

În rolul celui care dă viață gândurilor și trăirilor lui Don José va fi baritonul Lorand Cristian.

Participă membri ai Corului Operei Braşov: Florin Grama, Claudiu Bugnar, Dorin Iuga, Bogdan Mirică, Marius Tămăşanu.

Coregrafia și regia sunt semnate de Ioan-Dorin Coșeriu.

Scenografia: Șerban Iuca.

Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu.

Regie scenă: Cristina Roșu.

Spectacolul durează o oră și 30 de minute și are o pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele pentru spectacolul de miercuri se pot achiziționa doar de la sediul Operei Brașov, cu o oră înainte de spectacol și este necesară o rezervare în prealabil.

Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Alte articole:   Un șofer de ambulanță din Suceava a suferit un AVC în timpul unei misiuni

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate