Campionul Germaniei aleargă la Crosul 15 Noiembrie

Campionul Germaniei aleargă la Crosul 15 Noiembrie

La Crosul 15 Noiembrie (ediția a 29-a) vor participa, începând cu acest an, pe lângă atleți amatori și atleți legitimați sau de performanță, și atleți de elită, așa cum sunt numiți în lumea atletismului. Aceștia sunt atleți de valoare, cu rezultate importante obținute atât în țările de unde provin, cât și la nivel internațional. Mai pe înțelesul tuturor, sunt fie campioni naționali, fie medaliați la Campionate Europene și/ sau Mondiale, fie ambele situații sunt valabile, în cele mai multe dintre cazuri.

Până în prezent, la competiția de 5 km de la Brașov au acceptat invitația organizatorilor și vor lua startul atleți de elită din Germania, Croația, Italia, Irlanda, Cehia, Slovacia, Olanda și, bineînțeles, România. Adică cei mai bine cotați alergători de distanță români, inclusiv la nivel internațional.

„Expresul” din Saxonia sosește la Brașov, pe 11 noiembrie

Printre primii atleți care au confirmat prezența la Brașov a fost și Sebastian Hendel. Acesta este campionul la zi al Germaniei în probele de 5.000 și 10.000 de metri. Cei mai buni timpi personali sunt: 13:49.40 la 5.000 m și 28:44.68 la 10.000 m, ambele rezultate fiind înregistrate chiar în acest an, la Oordegem (Belgia), respectiv Leiden (Olanda).

Atletul german a declarat că aşteaptă cu nerabdare noua provocare din România, că speră să fie în formă maximă şi să stabilească un timp execelent pe rapidul traseu de la Braşov.

Sebastian Udo Hendel este născut pe 1 decembrie 1995 la Reichenbach, un oraș din landul Saxonia, Germania.

Crosul 15 Noiembrie este organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov, cu ajutorul Federaţiei Române de Atletism (FRA), al Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 Brașov, al Primăriei Municipiului Brașov și al Instituției Prefectului a Județului Brașov și este un proiect co-finanţat şi susţinut de Consiliul Judeţean Braşov.

Concursul are loc duminică, pe 11 noiembrie 2018. (Foto: Iris Hensel/ Freie Presse & Stefan Brending)

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate