Brașovul va avea primul campus preșcolar construit după 1989

Brașovul va avea primul campus preșcolar construit după 1989

Primăria a finalizat lucrările de demolare a construcțiilor de pe fostul depou de tramvaie, astfel că mâine se poate face predarea terenului către Compania Națională de Investiții. Aici se va construi o creșă medie, de 70 de locuri, pentru care municipalitatea a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

O altă parte a terenului va fi utilizată pentru construirea unei grădinițe de 240 de locuri, proiect aflat în fază de aprobare a studiului de fezabilitate și indicatorilor tehnico-economici.

Primarul a verificat astăzi terenul care va fi predat către CNI, pentru a se asigura că această etapă se va derula în cel mai scurt timp, astfel încât demararea lucrărilor de construire a creșei să înceapă din acest an.

Alte articole:   Titi Aur: ,,Școala de șoferi este în România mult sub nivelul anilor 80 și nu se face nimic”

Conform primarului, față de evaluarea inițială, municipalitatea a reușit să realizeze aceste lucrări la un cost mai mic cu 60%. Astfel, în loc de 3,85 milioane de lei, a plătit doar 1,6 milioane de lei, iar economia la bugetul local fost de aproximativ 2,25 milioane de lei.

Creșă de 70 de locuri, str. Ioan Socec

Creșa este un proiect tip al CNI, cu o capacitate de 7 grupe, cu un singur nivel (parter) și cu o suprafață construită de 1.765,82 m.p.

Conform contractului de finanțare, valoarea eligibilă a investiției este 13.983.421,80 lei fără TVA, finanțare nerambursabilă 100%, și include toate categoriile de cheltuieli necesare dării în folosință a acestei creșe, respectiv:

Alte articole:   Maialul Râșnovean și Festivalul ZUP-ului, în weekend, pe Promenada Sisi. Programul complet

lucrări pentru amenajarea terenului, lucrări de demolare pentru eliberarea terenului. Acestea se vor deconta din valoarea lucrărilor realizate pe lotul de teren aferent creșei;

lucrări de construire și dotare a obiectivului de investiții;

proiectare și asistență tehnică;

asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții;

alte cheltuieli (cote, taxe, avize, cheltuieli diverse și neprevăzute, organizare șantier).

Grădiniță cu 240 de locuri

Grădinița proiectată va avea trei niveluri, demisol parțial, parter și etaj, cu 12 săli de clasă, grupuri sanitare, bucătărie și loc pentru servit masa, cabinet medical, izolator, anexe pentru depozitare materiale didactice. La acestea se adaugă amenajările exterioare, care vor include un teren de sport și un loc de joacă. Valoarea estimată a lucrărilor este de 12,6 milioane de lei. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, se va lansa procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate