Braşovul, locul cinci naţional în privinţa suprafeţelor construite

Braşovul, locul cinci naţional în privinţa suprafeţelor construite

Piata imobiliara din Romania a trecut prin multe transformari in ultimii ani, de la cresteri accelerate pana la scaderi dramatice. In mijlocul acestora, Econtext va propune o abordare total inedita, prin care putem observa cum a evoluat piata imobiliara.

Astfel, va prezentam suprafata acoperita de constructii din Braşov. De constructiile de orice tip: case, magazine, hoteluri, blocuri, stadioane etc. Nu ne intereseaza tipul constructiilor, inaltimea lor, numarul de etaje, calitatea sau facilitatile pe care le contin. Ne intereseaza doar cat din suprafata judetului este acoperita de constructii.

Astfel, judeţul are o suprafaţă de 28.626 hectare mobilate cu construcţii, adică aproximativ 5,35% din suprafaţa totală a Braşovului. Judetul cu cea mai mare suprafata acoperita de constructii este Constanta: 31.227 de hectare din fiind ocupate de cladiri.

Urmatoarele pozitii sunt detinute de Bihor (31.186 de hectare), Dolj (30.598 de hectare). La polul opus, cele mai putine constructii se afla in Bistrita – Nasaud, unde ocupa doar 8.250 de hectare. Salaj se afla pe penultima pozitie, iar Harghita pe antepenultima. Toate aceste trei judete au mai putin de 10.000 de hectare acoperite de constructii.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ucraina a exportat şapte milioane de tone de mărfuri de la crearea coridorului prin Marea Neagră

Anunţuri mică publicitate