FOTOGALERIE Peste o mie de oameni au sărbătorit Ziua Unirii în Piața Sfatului

FOTOGALERIE Peste o mie de oameni au sărbătorit Ziua Unirii în Piața Sfatului

18.50 Vremea i-a gonit acasă  pe braşovenii din Piaţa Sfatului. Un grup mic, cu câteva drapele încă mai este în centrul oraşului.

17.45 Peste 400 de persoane sunt la această oră în Piaţa Sfatului cu steaguri tricolore. Oamenii fac apel la unitate.
Cineva a recitat poezia:
Doamne daca-mi esti prieten
Doamne, dacă-mi eşti prieten,
Cum te lauzi la toţi sfinţii,
Dă-i în scris poruncă morţii
Să-mi ia calul, nu părinţii.

Doamne, dacă-mi eşti prieten,
N-asculta de toţi zurliii,
Dă-i în scris poruncă morţii
Să-mi ia calul, nu copiii.

Doamne, dacă-mi eşti prieten,
Nu-mi mai otrăvi ursita,
Dă-i în scris poruncă morţii
Să-mi ia calul, nu iubita.

Doamne, dacă-mi eşti prieten,
Cum susţii în gura mare,
Moaie-ţi tocul în cerneală
Şi-nainte de culcare

Dă-i în scris poruncă morţii,
Când şi-o ascuţi pumnalul,
Să-l înfigă-n mine, Doamne,
Şi să lase-n viaţă calul. (Spiridon Popescu)

17.22  Peste o mie de persoane sunt la această oră în Piaţa Sfatului. Imagini în direct, AICI. Oamenii au cântat melodii din Piaţa Universităţii şi scandează împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cer alegeri anticipate şi demisia Guvernului, dar şi „Jos Scripcaru!“.
„Unde e primarul care «face» treabă? De ce nu e în Piaţă , să fie solidar cu noi? Se pricepe doar la Revelioane…“, scandează cineva la megafon.
Piaţa Sfatului nu este înţesată doar cu protestatari, ci şi cu jandarmi, veniţi în număr mult mai mare în această seară.

8.00 Astăzi, la ora 16.00, brașovenii sunt chemați să marcheze Ziua Unirii într-un mod mai special. O zi în care protestele să-i unească pe toți cei nemulțimiți de ce se întâmplă acum în România. Este vorba de un miting autorizat al USL, unde sunt așteptați peste 2.000 de oameni.

Alte articole:   La mulți ani de Sfântul Andrei!

Foto: Codruţ Mihai Nanu, Iosif Răzvan, Christian Macedonski, Răzvan Boacă

„Astăzi, în anul 2012, redescoperim unitatea. Timp de 22 de ani, grijile, problemele de zi cu zi, înstrăinarea, ne-au adus în punctul în care să nu avem reacţie, indiferent de ce ni se întâmplă. Pentru aceasta, salut reacţia oamenilor de a nu mai tolera, inerţi, experimentele la care sunt supuşi de unii sau de alţii, vremelnic ajunşi în posturi de răspundere. Este nevoie însă în acest moment, poate mai mult ca oricând, de unitate. Nu putem să ne uităm doar la televizor, din confortul propriului apartament şi să vedem ce se mai întâmplă în stradă, la Bucureşti sau în alte oraşe. Problemele nerezolvate nu se rezolva de la sine. Şi cel mai sigur mod de a rezolva ceva este să te implici, nu să stai doar să critici. Unitatea trebuie să ne ducă şi în punctul în care să vedem cu claritate ce ne dorim cei mai mulţi români, o rezolvare a crizei de valori prin care trece clasa politică. Cum putem să facem asta? Simplu. Spunând răspicat că nu mai acceptăm compromisurile şi că se poate şi altfel“, a declarat Cătălin Leonte, primvicepreședintele PSD Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate