Braşovean arestat după ce şi-ar fi violat nepoata de 5 ani

Braşovean arestat după ce şi-ar fi violat nepoata de 5 ani

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană care a dobândit calitatea de inculpat cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de viol asupra unui minor în formă continuată, prevăzută de art. 2181 alin. (2), (4) lit. a) Cod Penal, situația de fapt fiind următoarea:

În seara zilei de 07.03.2024 și în timp ce se afla la locuința din zona limitrofă a municipiului Brașov, o persoană de sex masculin în vârstă de 35 de ani, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate, în vârstă de 5 ani, de a se apăra și de a-și exprima voința, de relația de încredere, de ascendentul moral și de autoritatea pe care o avea în calitate de unchi, ar fi întreținut un act sexual neconsimțit cu aceasta.

În seara zilei următoare, persoana în cauză ar fi întreținut un nou act sexual neconsimțit cu nepoata sa.
La data de 9 martie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările penale au fost efectuate de către I.P.J. Brașov – Secția 1 Poliție Rurală Feldioara, cu sprijinul Secției 4 Poliție Brașov, sub coordonarea și supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.

De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate