Blejnar este așteptat la Brașov, în Dosarul „Motorina“

Blejnar este așteptat la Brașov, în Dosarul „Motorina“

13.00 Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a declarat, marţi, la ieşirea de la Tribunalul Braşov, unde s-a prezentat la un nou termen în dosarul „Motorina”, că a suplimentat plângerea de la CSM împotriva procurorul de caz Marian Drilea, afirmând că dosarul a fost constituit din „joaca” acestui procuror.

Blejnar s-a prezenat la Tribunalul Braşov, marţi, la ora 10.00, în dosarul în care este judecat alături de alte 16 persoane pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu evaluat, până acum, la aproape 22 de milioane de lei.

Instanţa a fixat un nou termen pentru 4 decembrie, din lipsă de procedură, după ce societăţile comerciale implicate în acest dosar nu şi-au stabilit mandatari care să îi reprezinte în instanţă.

Alte articole:   Ministrul Economiei: Ţinta exporturilor României pentru anul acesta este de 100 de miliarde de euro

 „Era evident că se va amâna pentru că era o lipsă de procedură. Avem următorul termen în 4 decembrie, vom fi din nou aici, vom prezenta toate dovezile şi toate înscrisurile care să ateste că nu am nicio implicare în acest dosar şi că a fost doar o joacă a acestui procuror (n.r. – procurorul DIICOT Braşov Marian Drilea)”, a afirmat Blejnar la ieşirea din sala de judecată.

8.00 Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Brasov in dosarul „Motorina”, astăzi fiind stabilit un nou termen de judecata la Tribunalul Brasov. Blejnar este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat si complicitate la evaziune fiscala.
Membrii gruparii sprijinite de Blejnar si fostul sau adjunct Codrut Marta sunt cercetati pentru ca ar fi initiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plati accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorina achizitionate in regim suspensiv si comercializate pe piata interna.
In acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei, reprezentand TVA, si peste 10,8 milioane de lei, reprezentand accize pentru motorina, suma totala a prejudiciului stabilita pana in prezent fiind de peste 21,3 milioane de lei. Gruparea infractionala cumpara motorina fara sa plateasca accizele, declarand ca aceasta va fi livrata intracomunitar in Polonia. In realitate, motorina era revanduta prin statiile de distributie de carburanti sau direct utilizatorilor finali.
Alaturi de Blejnar si de fostul sau sef de cabinet Codrut Marta, in dosar mai sunt acuzate alte 16 persoane, printre care se numara si fostul deputat de Brasov Vasile Bran, dar si sase societati comerciale.
In urma cu doua saptamani, Blejnar a fost chemat la Brasov pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala, acesta petrecand trei zile in birourile procurorilor brasoveni.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate