Benzina și motorina s-au ieftinit din nou la Petrom

Benzina și motorina s-au ieftinit din nou la Petrom

Benzina și motorina de la Petrom s-au ieftinit din nou marți dimineață, 12 martie 2024, după ce prețurile au mai scăzut pe 1 martie, 2 martie și 7 martie.

Pe 1 martie, Petrom a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. Pe 2 martie, a scăzut și prețul motorinei cu 4 bani pe litru. Iar pe 7 martie, benzina s-a ieftinit cu un ban pe litru și motorina a scăzut cu 4 bani pe litru.

De data aceasta ieftinirea a fost de câte 6 bani pe litru, atât în cazul benzinei, cât și în cazul motorinei.

Ieftinirea de la 1 martie a pus capăt unei serii de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024. De atunci, cu ieftinirile din martie, prețurile au crescut cu 48 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 32 de bani pe litru în cazul motorinei.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,02  lei și 7,09 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,40 lei și 7,43 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,6%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 12,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,9 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. Și în cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru și Malta.

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate