Bătăuşii MAI recidivează la Braşov

Bătăuşii MAI recidivează la Braşov

La Braşov, Politia si Jandarmeria au devenit organe de represiune. După ce au bătut un infractor (după cum s-a dovedit ulterior) la Ticuş, în plină stradă, fără să se pună problema de autoapărare, acum au ajuns „buldogii“ unui executor bancar.

În acest caz, este vorba despre poliţişti de la Sectia 2 de Politie Brasov si lucrători ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, care l-au agresat fizic pe colegul nostru Paul Petroşel, de la Antena 1, aflat în interes de serviciu la o filmare, instigati fiind de un executor bancar.

Întregul scandal s-a petrecut pe strada Mircea cel Batrân, la locuinţa team-managerului de la FC Brasov, Irinel Manta. Acesta şi-a ipotecat casa în favoarea unei banci si intrat in insolventa si-a pierdut imobilul. Anterior, însa, a semnat un contract de comodat cu un investitor care i-a ridicat casa si caruia i-a cedat dreptul de folosinta pentru o perioada de 20 de ani, in schimbul lucrarilor de renovare ale locuintei.

Alte articole:   S-a stins o îndrăgită profesoară din Brașov. A predat șaguniștilor

Executorul bancar avea acte de evacuare impotriva lui Manta, nu si impotriva investitorului, care pina in 2025 detine dreptul de folosinta asupra spatiului. Invitat in curte de catre comodatar, colegul nostru a intrat sa filmeze intreaga actiune, insa a fost evacuat in mod abuziv de politistii si jandarmii, controlati de executor.

CITEŞTE ŞI: Doar amenzi pentru bătăuşii MAI de la Ticuş?

Toate acestea s-au întâmplat în pofida faptului că Albert Frâncu, comodatarul, le spune politistilor: „Vă repet, comiteti un abuz, am drept de folosinta pe imobil si eu sunt cel care a invitat presa sa participe la aceasta evacuare abuziva. Faceti un abuz daca dati presa afara din curte“.

Alte articole:   Premii pentru şefii de promoţie de la Universitatea Transilvania. Zeci de studenţi, recompensați cu câte un laptop

Evident, „buldogii“, ca să nu-i numim astfel, din respect pentru cei care îşi fac meseria cu profesionalism, nu au priceput în limba română ce s-a întâmplat.

Conform protocoalelor in vigoare, Politia si Jandarmeria au obligatia de a asista la executarile silite la solicitatea partilor, fara a se implica in vreun fel in desfasurarea actiunii. Politistii si jandarmii prezenti la executari, au rolul strict de a asigura securitatea persoanelor aflate la fata locului in momentul execuratii.

De altfel, intreaga legalitatea intregii actiuni de evacuare este pusa sub semnul intrebarii, câtă vreme execurorul a condus actiunea fara a tine cont de actele prezentate de comodatar, impotriva caruia nu avea nicio actiune sau decizie judecatoreasca.

Alte articole:   Guvernul vrea să impoziteze cu până la 20% pensiile private

Fata de comportamentul abuziv al politistilor si jandarmilor prezenti la locul executarii, colegul nostru, Paul Petroşel, a declarat pentru newsbv.ro că îşi rezervă dreptul de a face plângere pentru abuz în serviciu, iar împotriva executorului bancar pentru instigare la abuz in serviciu.

P.S. Operatorul de imagine de la acest incident incredibil, în care oamenii legii încalcă legea, este colegul Sorin Ciocan

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate