Bariere cu camere video pe Postăvarului şi Sadoveanu

Bariere cu camere video pe Postăvarului şi Sadoveanu

Accesul mașinilor aparținând riveranilor de pe străzile Postăvarului și Mihail Sadoveanu se va face prin sistem automat de citire a numerelor de înmatriculare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Începând de joi, 28 mai, se introduce un nou sistem de acces cu autoturismele pentru cetățenii care locuiesc pe străzile Postăvarului și Mihai Sadoveanu (tronsonul închis circulației rutiere, între str. Republicii și Corpul T al Universității Transilvania).

Noul sistem de restricționare a accesului, instalat pe cele două străzi, este compus dintr-o barieră auto și o cameră video capabilă să înregistreze și să identifice numerele de înmatriculare de pe autovehicule. Odată citit numărul de înmatriculare, acesta este comparat cu baza de date, iar bariera este ridicată automat, doar pentru acele vehicule înregistrate ca având liber acces în zonă.

Alte articole:   Valentin Făgărășian: Ministerul Afacerilor Externe confirmă - românii din Sardinia vor avea oficiul lor consular la Cagliari

În această categorie sunt incluși riveranii, serviciile de urgență și prestatorii de servicii municipale (iluminat public și salubritate). În cazul altor categorii este necesară obținerea unui permis de liberă trecere, la eliberarea căruia numărul de înmatriculare este înregistrat în baza de date, pe durata valabilității permisului.

Una dintre componentele importante ale acestui sistem este că toate identificările și deciziile de acces se iau local, prin echipamentele instalate la fiecare barieră, nefiind necesară conexiune prin internet cu un server. Camerele video instalate în aceste zone înregistrează orice abuz sau utilizare necorespunzătoare a sistemului, și raportează automat incidentul poliției locale.

„Utilizarea acestui sistem automat elimină eroarea umană, asigurând accesul, în zona restricționată, doar a persoanelor care au acest drept. Menționăm că sistemul a fost testat pe parcursul întregului sezon de iarnă, în Poiana Brașov, și rezultatele au indicat o detecție corespunzătoare în condiții de ninsoare, ploaie, zi/noapte și variațiilor de temperatură”, a precizat Toarcea.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate