Autolaboratorul de la Protecția Mediului, „ineficient” dacă primarii îl folosesc în scop electoral

Autolaboratorul de la Protecția Mediului, „ineficient” dacă primarii îl folosesc în scop electoral

Doar Agențiile de Protecția Mediului (APM) din Brașov, Iași, Bacău și București se pot lăuda, la această oră, că au autolaboratoare care pot face determinări privind poluarea.

Directorul executiv al APM Brașov, Ciprian Băncilă, a venit cu o serie de precizări asupra acestui subiect. De la bun început, Băncilă a ținut să facă un apel în rândul primarilor, cei care solicită îndeosebi realizarea de măsurători.

„Revin cu un mesaj făcut și pentru presă, și pentru primari. El (autolaboratorul – n.r.) trebuie folosit în scopuri exclusiv tehnice, în interesul comunității, și nu folosit în scop electoral. Pentru că este extrem de important ca acest autolaborator să-și aibă utilitatea pentru comunitate, pentru a identifica problemele prin parametrii prin care noi îi monitorizăm cu acest autolaborator, pe care îl amplasăm  într-un punct fix. Și după accea facem măsurătorile la interval de 30 de minute, de la dioxidul de Sulf la monoxidul de Carbon etc., iar dacă vorbim despre miros, Hidrogen sulfurat și Amoniac. 

Agenția pentru Protecția Mediului, de anul acesta, mai precis de la începutul lunii septembrie, autolaboratorul a fost dus în orașul Victoria, unde edilii de acolo au anunțat că există un disconfort olfactiv, cu consecințe asupra sănătății populației. (Ca urmare a publicității politice a primarului de acolo, nu s-a găsit nimic în neregulă acolo. Vorba ceea: pisica cu clopoței nu prinde șoareci).

Alte articole:   Lucian Patrașcu (PSD) – Investițiile în Sănătate, în topul priorităților mandatului Pătrașcu la Consiliul Județean

Șeful APM Brașov nu o spune textual, dar e vorba despre „Cooperativa munca în zadar”…

„Făcându-se foarte mult tam-tam pe seama apariției acestui autolaborator în orașul Victoria , cât și în municipiul Brașov, nu facem decât ca agenții economici să fie mult mai vigilenți. Și mult mai pregătiți ca să fie în regulă ca să-și ia măsurile de siguranță. (…) Ca dovadă, că după ce am adus înapoi în municipiul Brașov acest autolaborator, s-au identificat unele probleme, depășiri la indicatorul privind hidrogenul sulfurat.

Primarii și-au făcut poze cu el (autolaboratorul – n.r.), l-au psu pe Facebook… Evident că nu s-a mai găsit nimic! Este un apel public pe care îl fac către primari, ca să facem echipă, și săă nu interferăm activitatea prin publicitate. De orice fel” , a precizat Ciprian Băncilă.

Alte articole:   Încep Zilele Școlii de Arte, la Centrul Cultural Reduta. Programul complet al evenimentului

Care e treaba cu Brașovul? Sunt probleme la groapa de gunoi?

Directorul executiv al APM Brașov spune că măsurătorile făcute în Triaj nu indică un anume operator economic ca fiind responsabil de poluarea olfactivă. Însă, o spune tranșant, că sunt multe depășiri ale indicatorilor de referință.

Motiv pentru care se fac măsurători în continuare. „Sunt agenți care funcționează fără acte de reglementare mediu,

 

Autolaboratorul pentru măsurarea calității aerului, pus în funcțiune

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate