Autolaboratorul pentru măsurarea calității aerului, pus în funcțiune

Autolaboratorul pentru măsurarea calității aerului, pus în funcțiune

Autolaboratorul pentru măsurarea calității aerului din Brașov a fost pus în funcțiune, astfel APM Brașov va monitoriza calitatea aerului în municipiu cu laboratorul mobil.

Autolaboratorul furnizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, aflat în custodia Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Braşov, a fost pus în funcțiune luni, în cartierul Triaj, zona stației RAT Brașov.

Autolaboratorul pentru măsurarea calității aerului va fi amplasat în municipiul Brașov, în zonele sensibile și va funcționa pe termen nelimitat.

Autolaboratorul este dotat cu echipamente pentru măsurarea concentrațiilor poluanților în aerul înconjurător, pentru următoarele substanțe chimice poluante:

  • particule în suspensie (fracția PM10 și PM2,5)
  • dioxid de azot (NO2)
  • amoniac (NH3)
  • dioxid de sulf (SO2)
  • hidrogen sulfurat (H2S)
  • monoxid de carbon (CO)
  • compusi organici volatili, hidrocarburi aromatice si alifatice.
Alte articole:   VIDEO Firmă care polua râul Tărlungeni, depistată de jandarmi

Până în prezent, nu au fost inregistrate depășiri ale concetratiilor maxim admisibile, prevazute de legislatie (STAS 12574/87 pentru zonele protejate), pentru amoniac și  hidrogen sulfurat, principalii poluanti generatori de miros.

Autolaboratorul, mutat de urgenţă în Oraşul Victoria

La APM Brașov a fost înregistrată o sesizare urgentă din partea Primăriei Orașului Victoria.

Cererea se referă la existența unor mirosuri cu intensitate maximă în această perioadă și care creează un disconfort olfactiv cetățenilor, autolaboratorul va fi mutat in orasul Victoria, urmând ca după o săptămână de monitorizare a calității aerului din oraș, să fie readus în municipiul Brașov, pe termen nelimitat, și amplasat în zonele sensibile identificate de către Primăria Municipiului Brașov.

Alte articole:   Când vor ajunge deciziile de recalculare a pensiilor la pensionari. Ministrul Muncii: Nicio pensie nu va scădea

Scopul achiziției autolaboratorului este creșterea gradului de măsurare și de informare a publicului cu privire la calitatea aerului înconjurător, astfel încât autoritățile locale de mediu să se mobilizeze pentru a evalua un episod de poluare sau o poluare accidentală.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate