Atleți de elită din Kenya și Ethiopia vor participa la Brașov 5K

Atleți de elită din Kenya și Ethiopia vor participa la Brașov 5K

Sportivi care s-au făcut remarcați în țările din care provin, cu numeroase titluri naționale, și în competițiile internaționale de anvergură (Campionate, Mondiale, Campionate Europene, Campionate Balcanice) vor lua parte la cea de-a treia ediție a concursului international de alergare pe șosea Brașov 5K.

Atleți din Kenya, Ethiopia, Tunisia, Irlanda, Olanda, Suedia, Cehia, Slovacia, Brunei, Burundi, Republica Moldova au confirmat prezența la Brașov. Concursul Brașov 5K, destinat atleților profesioniști, se va desfășura pe străzile din municipiul Brașov, duminică, 13 noiembrie. Startul în cursa feminină se va da la ora 11:00, iar băieții vor alerga o jumătate de oră mai târziu. Printre alteții înscriși la Brașov 5K se numără:

Tunisianul de 25 de ani, Mohamed Amin Jhinaoui este unul dintre cei mai apreciați alergători ai momentului. El are în palmares medalia de bronz la Jocurile Francofone, în proba de 3.000 de metri obstacole. Iar pe distanța de 5 kilometri are un record personal de 13:24.10 minute.

Kenyanul Michael Kibet aleargă în orașul nostru, pe unul dintre cele mai rapide trasee 5K din lume. Atletul născut în anul 1999 deține cea de-a patra performanță mondială a sezonului în proba de 5 kilometri. Are un record personal de 13:11.08 în proba de 5.000 de metri.

Alte articole:   Începe o nouă etapă de înscrieri în programul Rabla Plus

Hiko Tonosa Haso este un sportiv originar din Etiopia, care concurează, însă, pentru Irlanda. Alergătorul de 27 de ani e dublu campion național al Irlandei la 5.000 și 10.000 de metri. E component al lotului național al Irlandei și are un record personal de 13:26.02 minute în proba 5.000 de metri.

Printre atleții care vor lua parte la competiția internațională Brașov 5K se numără și Jesse Fokkenrood. Acesta este un olandez de 20 ani născut pe 28 martie 2002. Recordul personal la 5.000 de metri este de 13:58.99 minute. Jesse este component al echipei naționale a Olandei.

La Brașov 5K va concura și Mahadi Abdi Ali. Atletul de 27 de ani născut pe 8 noiembrie 1995 este de origine olandez. Recordul personal obținut la 5.000 de metri este de 13:36.93 minute. Sportivul este component al lotului național al Olandei.

Bett Amos Kipkemoi este un alergător kenyan de 22 de ani. Are un record personal de 27:11 minute la proba de 10 kilometri.

Alte articole:   Nicu Alifantis, Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru la Festivalul Național de Folk „Vama de la munte”. Programul evenimentului

Și atlete cu numeroase medalii de valoare în palmares vor concura la Brașov 5K. Una dintre aceste sportive, cu rezultate deosebite este și suedeza Soderholm Linn, în vârstă de 26 de ani. Ea ajunge la Brașov cu un palmares deosebit. Este triplă campioană națională în proba de 3.000 de metri obstacole. Și deține un record personal de 16:13 minute la proba de 5 kilometri.

Abebe Tsiyon vine la Brașov din Ethiopia. Este una dintre cele mai promițătoare atlete din țara ei, la doar 16 ani! Anul acesta s-a clasat pe locul 2 la proba de 3.000 de metri de la Campionatul Mondial sub 20 de ani, din Cali, Columbia. Are un record personal de 8:44.82 minute la 3.000 de metri.

Startul concursului Brașov 5K se va da în interiorul Parcului Industrial Roman, exact din dreptul fostei Secții 440, locul unde a izbucnit Revolta de la Brașov din 15 noiembrie 1987. După start, atleții vor trece de poarta Uzinei de Autocamioane și vor alerga pe traseul Strada Poienelor – Calea Bucureşti – Spitalul Judeţean – Spitalul Astra – Intersecția „Trei Alimentare” – Biserica de Lemn – AFI Brașov – Spitalul CFR – Sala Patria – Teatrul Sică Alexandrescu – Prefectură.

Alte articole:   Aurelian Pavelescu la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”

Premii în bani:

Locul I  1.500 euro

Locul II                1.000 euro

Locul III               800 euro

Locul IV              400 euro

Locul V               250 euro

Cele două curse (feminin + masculin) se vor desfășura pe un traseu măsurat și certificat AIMS – World Athletics. Alături de Crosul 15 Noiembrie și Brașov 5K, această competiție face parte din seria de evenimente sportive ce comemorează Ziua Revoltei Anticomuniste din 15 Noiembrie 1987, desfășurându-se pe același traseu pe care l-au urmat manifestanții în ’87.

Brașov 5K este un proiect sportiv co-finanțat de UAT Județul Brașov prin Consiliul Județean Brașov în sesiunea 2022, prin Programul „Promovarea Sportului de Performanță”. Competiția este organizată de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate