Refugiul este situat la altitudinea de 1893 m, in muntii Bucegi, la intersectia traseelor marcate cu banda rosie si cruce rosie.
Constructia ofera adapost turistilor de aproape 10 ani. An dupa an acoperisul format din placi de azbociment a inceput sa se degradeze. Grindina si vantul au fost principalele cauze.
Astazi refugiul nu mai poate deservi ca adapost in caz de pericol. Ploua in el, dusumeaua a inceput sa putrezeasca, stalpii de sustinere nu mai rezista nici ei prea mult iar ferestrele au disparut.
Daca pana in septembrie nu reusim sa consolidam acest adapost montan, probabil o sa dispara ca multe astfel de adaposturi din Carpatii Romaniei.
Asociația „Om pe Munte” si-a propus sa-i schimbe destinul si a inceput o campanie de strangere de fonduri si materiale pentru reabilitare.
Prioritatea numarul 1 este renovarea acoperisului si consolidarea stalpilor de sustinere. Pana acum, prin grija unor oameni cu suflet mare, am reustit sa strangem urmatoarele materiale: Tabla pentru acoperis +folie anticondens+ transport+montaj, o fereastra de acoperis+transport+montaj, Grund si vopsea+transport +aplicare, 5 stalpi din fier pentru sustinerea structurii.
Pentru a putea monta acoperisul mai avem nevoie de 50 mp de scândură și 120 metri liniari de lați (5 lătime/3 grosime), 2 kg cuie de 10.
Alte materiale necesare: 1 kg de cuie de 8 si 12, fereastră 195/111 (cotele pot fi ajustate), fereastră 128/111(cotele pot fi ajustate), două ferestre mici pentru a fi montate în pod, 60 mp de vată de sticlă, 60 mp OSB sau lambriu, două tuburi de spumă, o cutie de 1000 holșuruburi de 3,5 pentru montaj OSB sau lambriu, două rigle de 3 m și doi dulapi de 2,5 m (5 grosime/15 lățime pentru călcături) pentru construirea unei scări de acces în pod și a unei scări de intrare în refugiu, un print de 200/100 cm care să conțină informații turistice.
Consumabile: 5 pensule de 10 sau mai mari, 3 perii de sârmă, 5 metri se șmirghel, mănuși și măști de protecție pentru manipularea plăcilor de azbociment, placi care sunt cancerigene. Ele vor fi transportate la Padina.
Resursele umane, resursele materiale/financiare și suportul logistic sunt absolut necesare pentru ca acest proiect să se materializeze.
Cine dorește să ne susțină o poate face prin donații de materiale sau prin donații în bani, în contul deschis la Banca Transilvania, cu textul „Donație refugiu”. Titular de cont: Asociația OM pe MUNTE.
Număr de cont: RO65BTRLRONCRT0301422301
Relații suplimentare: tel: 0729 170 973. email: ompemunte@gmail.com