Anchetă la o şcoală din Braşov, după ce o învăţătoare ar fi jignit copiii, numindu-i „gunoaie“

Anchetă la o şcoală din Braşov, după ce o învăţătoare ar fi jignit copiii, numindu-i „gunoaie“

Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov a deschis, miercuri, o anchetă la o şcoală după ce mama unei eleve a dat presei o înregistrare în care o învăţătoare jigneşte copiii, numindu-i „gunoaie“ şi „tâmpiţi“, cadrul didactic negând că e vocea ei.

Potrivit inspectorului şcolar general Ariana Bucur, înregistrările ar fi fost făcute pe o perioadă mai lungă de timp, timp de trei luni, însă ea a aflat despre acest caz de la jurnalişti şi nu de la părinţii copiilor, la Şcoala gimnazială nr. 4 fiind deschisă imediat o anchetă în acest caz.

„Sunt foarte mâhnită că a durat atât de mult ca să aflăm despre acest caz. Sunt mâhnită şi pentru că am fost sesizaţi de reprezentanţii mass-media şi nu de către părinţii elevilor. Cert este că astăzi (miercuri – n.r.) la şcoala respectivă a fost trimis un inspector pentru învăţământul primar pentru a verifica cele sesizate cu privire la doamna învăţătoare. Va avea loc şi o şedinţă cu părinţii elevilor. Dacă lucurrile se dovedesc a fi adevărate, pentru că doamna învăţătoare beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, comisia de disciplină va propune o sancţiune“, a spus Ariana Bucur, citată de Mediafax.

Învăţătoarea care predă la clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială nr. 4, are o vechime în muncă de 38 de ani şi nu a avut nicio sesizare sau abatere în întreaga ei carieră, potrivit sursei citate.

Alte articole:   Furnizarea apei, oprită sâmbătă pe două străzi din Brașov, pentru curățarea rezervorului de pe Dobrogeanu - Gherea

Mai mult, învăţătoarea a declarat inspectorilor şcolari că nu este vocea ei pe înregistrări şi a negat că ar fi adresat cuvinte jignitoare elevilor.

Bucur a mai spus că elevii au fost întrebaţi, miercuri, de către conducerea şcolii dacă au fost jigniţi de învăţătoare, iar copiii ar fi negat.

„Suntem uşor derutaţi şi trebuie să fim prudenţi şi să nu acuzăm până nu avem o dovadă clară că lucrurile s-au petrecut aşa“, a mai spus sursa citată.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate