Americanii: unii ne înjură, alții ne laudă

Americani la curtea primarului George Scripcaru Foto: Andrei Paul

Americani la curtea primarului George Scripcaru Foto: Andrei Paul

După ce o familie de americani ne-a înjurat copios pentru ce au „găsit” în România (amănunte AICI), un grup de americani s-a întâlnit astăzi cu edilii braşoveni.

Viceprimarii Lazlo Barabas şi Costel Mihai au primit astăzi vizita unui grup de 21 de americani din clubul Friendship Force Oregon, care se află într-un turneu de cinci zile în România.
Cei doi viceprimari au făcut o scurtă prezentare a Braşovului şi au răspuns întrebărilor vizitatorilor, interesaţi nu numai de frumuseţea Braşovului, ci şi de strategia noastră de dezvoltare, de cele mai importante proiecte ale Braşovului sau de semnificaţia culorilor de pe drapelul naţional.

„Ne-am interesat pe Internet despre Braşov, este prima dată când suntem aici şi ne-au impresionat clădirile vechi, mâncarea, portul naţional şi sărbătorile pe care le aveţi. Ne dorim să vedem cât mai multe dintre lucrurile pe care le aveţi şi să le povestim şi celor de acasă despre ele”, au declarat conducătoarele grupului Friendship Force Oregon, Marilyn Peterson şi Rita Powell. De unde clară dovada că nu toţi americani ştiu să se docuemnteze, măcar pe internet, pe unde merg, având în vedere declaraţiile conaţionalilor oaspeţilor de la Braşov.

Delegaţia americană le-a transmis reprezentanţilor Primăriei Braşov şi salutul primarului din Oregon, odată cu cadoul oficial: drapelul Oregonului şi cel al Statelor Unite ale Americii.

Delegaţia americană a ajuns joi în România, la Sibiu, şi va pleca luni, de la Bucureşti, după ce va vizita Palatul Parlamentului. Printre obiectivele pe care americanii le-au vizitat sau urmează să le viziteze se numără mănăstirea Sâmbăta, abaţia cisterciană de la Cârţa, Cetatea Făgăraş, Castelul Bran, Poiana Braşov, Braşovul, biserica fortificată de la Prejmer, castelul Peleş.

Potrivit Azotei Popescu, exchange director al Clubului Friendship Force Braşov România, care este şi gazda ambasadorilor americani, Clubul Friendship Force Internaţional este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată de preşedintele american Jimmy Carter, în scopul promovării schimburilor culturale cu toate statele lumii. În Braşov, clubul a fost fondat în septembrie 2005.

Distribuie dacă îți place!