Alexandra Crivineanu (PSD): „Transparență ZERO în Primăria Brașov”

Alexandra Crivineanu (PSD): „Transparență ZERO în Primăria Brașov”

Viceprimarul Flavia Boghiu și întreaga administrație USR din Primăria Brașov ignoră consilierii locali. Liderul grupului consilierilor locali social-democrați de la Brașov, Alexandra Crivineanu acuză Primăria Brașov de lipsa de dialog și de informare a consilierilor locali în problemele de interes local.

“A devenit o obișnuință ca fix promotorii transparenței și ai ușilor deschise să încerce să ascundă sau să lase lucrurile până în ultimul moment, astfel încât consilierii locali să nu afle despre anumite dezbateri sau probleme ce țin de dialog sau ce necesită răspunsuri ce pot fi incomode. Nu este normal să aflăm din presă sau de pe paginile rețelelor de socializare că Primăria Brașov organizează dezbateri pe teme importante. De exemplu, astăzi, brașovenii sunt chemați pentru a-și spune opinia despre viitorul program pilot ce prevede acordarea de mese calde în școli și nici până la ora acestui comunicat, consilierii locali PSD nu au primit niciun fel de informare cu privire la acest subiect. Tocmai noi, care suntem reprezentanții aleși ai brașovenilor și for decizional suntem brusc «uitați» atunci când vine vorba de consultări publice și de subiecte mai puțin comode pentru administrația USR.

Flavia Boghiu, viceprimarul de resort

Viceprimarul de resort, Flavia Boghiu, tocmai cea care se îndrepta acuzator spre noi atunci când a fost nevoie de vot pe subiecte ce țin de educație, de programul “Cornul și Laptele”, de cantina socială sau de finanțarea evenimentelor culturale, ar trebui să vină către comisiile de specialitate și să poarte discuții preliminare cu consilierii locali, urmând ca mai apoi să cheme brașovenii la consultări publice.

Alte articole:   Ce rezervă de apă este în lacurile din România. Aproape 300 de localități au deja probleme

După aproape 3 ani de mandat, această practică trebuie să înceteze! Nu mai putem asista la ignorarea membrilor Consiliului Local de către conducerea Primăriei Brașov! Avem nevoie de o bună colaborare și de un dialog constructiv, astfel încât proiectele Brașovului să devină reale și benefice pentru brașoveni. Nu mai fugiți de dialog sau de întrebări, nu mai fugiți și nu mai ascundeți lucrurile “sub preș”! Liderii adevărați își asumă deciziile și sunt pregătiți pentru orice fel de dialog, mai mult sau mai puțin comod”, spune Alexandra Crivineanu.

Totodată, Alexandra Crivineanu spune că “dezbaterea aceasta (privind programul pilot – masa caldă în școli) e un alt episod al strategiei prin care conducerea Primăriei pune presiune pe consilierii locali, lansând pe ultima sută de metri tot felul de teme, fără a oferi informații, apoi acuzându-ne că nu vrem binele brașovenilor. În realitate, din informațiile pe care le am din presă, nici măcar nu știu dacă se dezbate ideea unui proiect pilot sau proiectul în sine.”

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate